Scurta lectie de filozofie :)

Posted: aprilie 10, 2008 in Laice

Un profesor de filosofie stătea în fata clasei având pe catedră câteva lucruri.

Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare de maioneză gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a întrebat pe studenti dacă borcanul este plin si acestia au convenit că era.Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a întrebat din nou pe studenti dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era.Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan,. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stătea treaba iar acestia au răspuns în cor „pliiin”!
Profesorul a scos de sub catedră două cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv.Studentii au râs.

„Acum” a spus profesorul după ce hohotele s-au domolit, „as dori să întelegeti că acest borcan reprezintă viata voastră. Mingile de golf reprezintă lucrurile importante pentru voi, familia, copiii,sănătatea, prietenii si pasiunile voastre, si că dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viata voastră ar fi tot plină.” „Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi,serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte” „Dacă veti începe cu nisipul,” a continuat el „nu veti mai avea unde să puneti mingile de golf si pietricelele”

„La fel si în viată, dacă îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine.” “Ai, în primul rând grijă de mingile de golf, ele contează cu adevărat. Stabileste-ti prioritătile, restul e doar nisip.” Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două căni de cafea. Profesorul a zâmbit .”Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că, oricât de plină ar părea viata ta, e loc întotdeauna pentru două căni de cafea, împreună cu un prieten.”

Reclame
Comentarii
 1. Cosmin spune:

  Foarte interesanta lectia, chiar mi-a placut! E principiala.

 2. gadjodillo spune:

  da… citeodata, blogul si blogareala nu e doar pentru divertisment. ma duc sa fac o lista de mingi de golf. nu stiu prea bine cum arata si cu ce se maninca, dar… poate-mi dau seama.
  Multumesc!

 3. tonysss spune:

  dam povestea asta avea la final 1 sticla de bere … depinde de cel ce o expune ce final doreste …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s