Vaticanul: „Extratereştrii sunt fraţii noştri”

Posted: mai 14, 2008 in Laice

Vaticanul crede in existenţa lor , fără ca asta să vină în contradicţie cu faptul că universul a fost creat de Dumnezeu. Preotul iezuit Jose Gabriel Funes, consideră chiar că e posibil să existe o altă planetă populată de oameni care nu au comis păcatul originar, informează AFP.

„Ca astronom, cred în continuare că Dumnezeu este creatorul Universului”, a explicat, ieri, într-un interviu pentru jurnalul oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, Funes, un preot iezuit care conduce observatorul Vaticanului de la Castel Gandolfo, situat în apropiere de Roma.
Totuşi, chiar dacă, „nu avem încă nicio dovadă”, „nu putemipoteza” existenţei altor planete locuite. „Aşa cum există mai multe
creaturi pe Pământ, ar putea exista şi altele, inteligente, (pe alte planete – n.r.) create de Dumnezeu”, spune astronomul papei.

Preotul a sugerat, chiar, că ar trebui să se vorbească despre „fratele nostru extraterestru”, aşa cum sfântul Francisc din Assisi spunea despre toate creaturile terestre că sunt „frate” sau „soră”.


„Extratereştrii au rămas în deplină amiciţie cu Creatorul”

Intervievat despre delicata chestiune teologică a păcatului originar care apasă asupra speciei umane şi despre ideea mântuirii care decurge din aceasta, iezuitul a spus că, „dacă mai există şi alte fiinţe inteligente, acest lucru nu înseamnă neapărat că au nevoie de mântuire”.

Poate că „au rămas în deplină amiciţie cu Creatorul”, fără să fi comis păcatul originar, a explicat acesta. În caz contrar, „întruparea” (venirea pe Pământ a lui Iisus, fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu întrupat pentru a răscumpăra păcatele oamenilor) este valabilă şi pentru aceştia, spune preotul, pentru că „întruparea este un eveniment total unic”.

Sursa: EVZ

Comentarii
 1. Parintele Mihail - Manastirea Antim, Bucuresti spune:

  Daca nu aveau pacat, fiintele superioare extraterestre ar fi trebuit sa fie trimise pasnic pe pamant sa ne invete mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economiseasca Jertfa dureroasa a Fiului lui Dumnezeu…
  Dar, ca si evolutionismul care ar fi mai mult decat o ipoteza (deci moartea exista inaintea omului, si deci nu mai e urmarea pacatului stramosesc), teoria existentei extraterestrilor nepacatosi reprezinta pentru ereticii catolici (si pentru toti cei fascinati de basme chiar si SF) inca o pista falsa pe care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dragostea lui Dumnezeu si Adevarul descoperit de El pentru binele nostru vesnic. Promovarea oricaror conceptii din care lipseste Iisus Hristos si continutul descoperirii Sale reale arata razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai cu Adam si Eva. Experienta razvratirii fata de Dumnezeu e mortala, insa. Diavolul e tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor si al fanteziilor si, prin ele, e ucigas de oameni. Uciderea spirituala treptata la care e supus omul prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si mantuire, superstitii, ocultism, satanism declarat e mai vizibila azi ca oricand. Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de care e religia adevarata si altele asemenea nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la experierea indumnezeirii prin Iisus Hristos – Calea, Adevarul si Viata. Jertfa lui Hristos a fost cel mai serios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperi cu basme si plasmuiri.
  Cat despre ingerii care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni spre mantuire, ei nu sunt niste extraterestrii, nici mediumi, nici alte aratari manifestate in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale, nu din lumea aceasta. Dar aplecarea omului contemporan spre „semne si minuni paranormale” si chiar spre idolatria unor asemenea fapturi ireale (ritualuri, filme, reviste, discutii) arata foarte clar ca suntem „în vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor depărta de la credinţă, luând aminte la duhurile cele înşelătoare şi la învăţăturile demonilor” (I Timotei 4, 1) si „nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor, si îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme.” (II Timotei 4, 3-4). ATENTIE mare, fratilor! Timpul vietii nu trebuie pierdut in cautari inutile, in tot felul de labirinturi-fundaturi ideatice, ci trebuie castigat si impodobit prin rugaciune, prin pocainta si iubire. Purtandu-L astfel pe Mantuitorul Iisus Hristos in gandurile, in vietile si in faptele noastre, pregustam in parte si nadajduim a dobandi deplin bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu („aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis” – Ioan 17, 3) si a lumii facute si conduse neincetat de El.

 2. Cristian spune:

  Foarte bune si pe intelesul tuturor explicatiile parintelui. Multumim! Doamne ajuta!

 3. nikolaos spune:

  Foarte bine a zis parintele Mihail.
  Sarut-mana parinte.

 4. Ma indoiesc de faptul ca aceasta este pozitia oficiala a Vaticanului, respectiv a Bisericii Catolice. Stirea asta cred ca nu ar trebui luata mai in serios decat alte stiri de cancan.

 5. blogideologic spune:

  După Conciliul Vatican II, catolicismul care a renunţat la Vulgata şi la dogma Sfintei Treimi a devenit doar o sectă. Tragedia (americană), ne zicea subliminal romancierul Theodore Dreiser (1871–1945), se ascunde în proliferarea ciclică a sectelor care nu cred în dogma Sfintei Treimi din secolul IV. În finele peliculei Close Encounters of the Third Kind, Steven Spielberg comite un flagrant act de incultură, forţându- i pe oamenii îmbarcaţi pe un starship construit de Aliens a primi ultima absolvire de la preoţi de rit vechi. Dar sacerdotul creştin, –impresionant redat de filmul lui Spielberg–, trebuia să creadă în dogma Sfintei Treimi, Holy Trinity de uzăm anglicismul. Aceasta doctrină a cugetării teologice din biserica orientală a veacului marcat de lucrarea filosofilor cappadocieni Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Sfântul Ierarh Grigore Nazianzus (Bogoslovul) şi Sfântul Grigore de Nyssa este o teorie a înDumnezeirii, adică a Spiritului, Omului şi Creaţiei, o teorie ce exclude posibilitatea existenţei unor ETI, a unor extra – tereştri inteligenţi (Extra Terrestrial Intelligences). Vedem incorporat acelaşi Spirit ce exclude din lume personajele de ficţiune Aliens, –nu doar ca probabilitate, dar mai ales ca plauzibilitate şi posibilitate!–, într-un principiu formulat în secolul XX de fizicianul experimentator şi teoretician Enrico Fermi (1901-1954), un om de ştiinţă de confesiune catolică, educat în respectul pentru messa tridentină – liturghia bazată pe Vulgata călugărului scit Ieronim din Romania Orientală.

 6. xdynx spune:

  Extraterestri nu exista, sunt lucuri care stiinta inca nu lea descoperit si inca sunt confundate, extrateresti, evolutia este googoasa pt ca apare multe culturi, secte.

 7. xdynx spune:

  Isus este calea spre viata, nu este o religie, nu un cult, niste traditi, nu o icona. Nimeni nu vine la Tatal dor prin Fiul.

 8. Anodos spune:

  E o stire comuna, umflata de presa, in scopuri senzationaliste…

  Iar Vaticanul incearca disperat sa fie „popular”, sa se impace cu lumea, de la Conciliul II, din ’65.

  Orice e la moda este preluat si de Vatican, ca sa nu-si piarda adeptii…

 9. EinStein spune:

  Daca s-a uitat un om dupa stele verzi pe cer sa ma smintesc eu acuma? Eu consider ca stirea aceasta nu este importanta, caci nici nu critica ceva, nici nu e neaparat prea ciudata si nici nu aduce vre-o lamurire.

  Sa ma scuzati, dar am eu niste probleme mai mari decat astea; si anume pe ale mele.

  (asta a fost doar o idee)
  Doamne Ajuta de numai bine

 10. adrian stoia spune:

  Ati vazut documentarul „Conspiratia OZN”?
  Mi se pare cea mai succinta si de bun-simt abordare.
  Persoanele rapite de extraterestrii prezinta aceleasi manifestari ca cele indracite care au nevoie de exorcizari.
  Apropo, OZN la Washington, in Nevada, in Germania, la Cluj etc. Ati auzit de OZN la Sf. Man. Nicula, la Cernica, la Turnu? „Fratii” aia n-au survolat un pic Athosul?
  Nu. Da-i si da-i la zgarie-nori si la deserturi.
  Ar rezista vreun OZN de gradul III 🙂 la o catisma?

 11. Dar aceste biserici, ortodoxia si catolicismul , nu se pot desfiinta? Nu le mai suport.

 12. neo spune:

  bati campii popo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s