Prin vocea unui inger-Divna Ljubojevic

Posted: mai 30, 2008 in Laice

Nãscuta la Belgrad în 1970, Divna Ljubojevic este acum responsabila de „MELODI Ansamblul”. A studiat la Scoala de Muzica Mokranjac de la Belgrad. La început, ea a cântat cu Manastirea Vavedenje’s.
În 1988, ea a început sa cante alaturi de corul Mokranjac, avand concerte în mai multe ţări, inclusiv in Serbia. Între 1989 şi 1991, ea a condus „Première Société Chorale de Belgrade”. Devenind apoi cel mai tanar dirijor pentru această organizaţie, înfiinţată în 1853. A avut performante uimitoare cu acest ansamblu, în special în Grecia, la Festivalul de Muzica Sacra de la Delphe, Kardica şi Kefalonia.

Ca profesor (muzica de cor si solfeggio), Divna Ljubojevic a castigat numeroase concursuri de şcoală de muzică. Ea a predat de asemenea, corului de muzică de la Academia Amilly’s Muzicale (Franţa), Olanda şi Anglia. Cu usurinta, ea dă o voce pentru orice tip de repertoriului liric.

Ansamblul MELODI

Astăzi, cea mai mare parte a timpului este petrecut cu Ansamblul MELODI,infiintat in anul 1991. „MELODI” interpretează corala de poezii şi în italiană, franceză şi engleză, fragmente de opera si baroc de la Purcell şi Caccini. Grupul a colaborat cu solisti de opera de la Belgia, Anglia, Italia, si de asemenea cu ansamblul Anglia’s Spezzatura.

Încă de la debut, „Divna & MELODI” a dat spectacole in toataq Europa in festivale de genul „Théatre de la Ville de Paris” „Folles Journée”, „Festivalul Ile-de-France”, „La VEZERE” , „Les Orientales”, „Auvers sur l’Oise”, „Abatia de la Fontevraud Royale”, „Festivalul de Dijon”, „Voix Melee”, „Voci Stimenn”, „Festivalul Stemmen”, „Festivalul Territorios de la Sevilla”, ” Festivalul de Pâques „,” Viox Sacrées du Monde „,” Musiche dal Mondo „,” Abatia de la Bomont „,” Festivalul Musicat „şi multe altele.

Comentarii
  1. turcu vasile spune:

    Rara avis, privighetoarea cantecului religios!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s