Raspuns stiintific incalzirii globale

Posted: Septembrie 12, 2008 in Politic
Etichete:,

Predicțiile unei veri „fărăComparatie intre august 2008 si august 2007 gheață”, pentru prima oară în istorie, sunt destrămate

Oamenii de știință alarmiști ce au prezis că Polul Nord ar putea să nu mai aibă gheață în această vară ca rezultat a încălzirii globale au fost stânjeniți după ce s-a arătat faptul că gheața Arctică a crescut cu aproximativ 30% față de luna august a anului 2007.

În luna iunie, mai multe voci din comunicate științifică și-au exprimat frica față de o topire totală a calotelor glaciare, printre aceștia menționând pe David Barber, de la Universitatea din Manitoba, ce a declarat magazinului National Geographic Magazine, „Preconizăm că anul acesta Polul Nord ar putea rămâne fără gheață pentru prima data (în istorie).”.

„Previziunile pentru această vară – și neobișnuitele topiri timpurii din împrejurul Arcticului – servesc ca o alarmă a felului cât de repede regiunile polare sunt afectate de schimbările climatice”, adaugă articolul.

În februarie, Dr. Olav Orheim, directorul Secretarului Anual Polar Internațional din Norvegia, a declarat cotidianului Xinhua, „Dacă temperatura medie a Norvegiei este egală cu cea din 2007, calota glaciară din Arctic se va topi în întregime, ceea ce este foarte posibil judecând după condițiile actuale”.

Ca de obicei, realitatea a eșuat în a se potrivi cu exagerarea meteorologilor ce prevestesc mereu sfârșitul lumii.

Conform datelor colectate de Centru de Zbor Spațial Marshall al NASA și de Universitatea din Illinois, întinderea de gheață din Arctic era cu 30% pe 11 august 2008 decât era pe 12 august 2007. Aceasta este o estimare conservativă, rezultată din reprezentarea de mai jos, creată de Universitatea din Illinois.

Filmul video de mai jos evidențiază diferențele dintre aceste 2 imagini.


The Register raportează: „După cum puteți vedea, gheața a crescut în aproape toate direcțiile față de vara trecută – cu o creștere semnificativă în zona nordului Siberiei. De asemenea de remarcat zonele din jurul Pasajului Nordvestic (vestul Groelandei) ce au o creștere semnificată de gheață. Unele din insulele din Arhipelagul Canadian sunt înconjurate de mai multe gheață decât erau în timpul verii din 1980.”

Ce se întâmplă la Polul Sud? Cifrele ne arată că acoperirea de gheață de la Antarctic a crescut cu aproximativ un milion de kilometri pătrați față de aceeași dată a anului trecut.

Un trend general de răcire a planetei este evident acum din moment ce activitatea solară, petele solare, cele care sunt unul din factorii principali a schimbărilor climatice, se apropie de zero.

Un observator de top, ce a măsurat ciclurile solare de peste 200 de ani, a prezis săptămâna trecută că temperaturile globale vor scădea cu 2 (două) grade în următoarele două decenii deoarece activitatea solară tinde să stagneze și planeta se răcește drastic, prevestind o nouă eră glaciară.

În timp ce mass media, Al Gore și blocurile politice precum IPCC împrăștie frică despre pericolele încălzirii globale și cer clasei sărace și celei mijlocii să plătească taxe pe CO2, datele științifice și dovezile circumstanțiale evidențiază clar un trend de răcire.

Cum vor întoarce avocații încălzirii globale cauzate de om această poveste? Rămâne de văzut. Poate vor continua să adopte tactica lor curentă susținând că orice eveniment geologic sau climateric, fie el uragan, cutremur, secete sau inundații, creșteri sau descreșteri de temperatură, și chiar și o creștere de 30 de procente a calotei polare este un rezultat al oamenilor, al gazului pe care noi îl expirăm, CO2.

Sursa: http://www.infocon.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s