Timpul schimbarii

Posted: noiembrie 1, 2008 in Lumea Ortodoxiei
Etichete:, , ,

La un batran calugar, avenit intro zi un tanar pentru a se spovedi si ai cere sfaturi.Din vorba in vorba,tanarul ii spune:

-Parinte sunt destul de rau si as vrea sa ma schimb,dar uite ca nu pot,imi pierd usor rabdarea,atunci cand ma enervez vb urat si multe altele,am incercat sa ma schimb dar nu am putut,in schimb eu sper ca dupa ce voi mai creste voi putea sa ma schimb,nu-i asa?

–NU!i-a raspuns batranul.Vino cu mine,si la dus in spatele chiliei,unde incepea padurea…Vezi acest lastar,stii ce este?

-Da parinte,e un puiet de brad…

-Smulge-l! Tanarul a scos bradutul imediat din pamant.Mergand mai departe,calugarul s-a oprit langa un bradut ceva mai inalt,aproape cat un om.

-Ei acum scoate-l si pe acesta…S-a muncit baiatul,dar cu ceva efort l-a scos si pe acesta.Aratandui apoi un brad ceva mai marecalugarul  i-a spus:

-Ia spulge tu acuma pe acela.

-Da,dar e destul de mare parinte nu pot singur.

-Ei bine atunci dute si mai cauta pe cineva.Intorcandu-se tanarul cu inca doi flacai pe care ii gasise pe aproape,au tras ce au tras de pom si cu multa greutate au reusit sa il smulga.

-Ei acuma,ia scoateti voi bradul acela falnic de colo.

-Parinte,dar acela e un copac mare si batran,nu vom putea niciodata sa il smulgem din radacini,chiar de am fi 100 de oameni.

-Ei,acuma vezi fiule,ai inteles ca si relele apucaturi din suflet sunt la fel,orice viciu,orice neputinta pare la inceput inofensiva si mare importanta,dar cu timpul,ia prinde radacini,creste si pune stamanire din ce in ce mai mult pe sufletul tau.Cat este inca mica,o poti scoate si mai tarziu insa vei avea nevoie de ajutor,dar ferestete sa lasi raul sa se cuibareasca adanc in suflet,caci atunci nimeni nu va mai putea sa ti-l scoata,nu amana niciodata sa iti faci curatenie in suflet si in viata caci mai tarziu va fi cu atat mai greu.

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s