Asigurari de sanatate pentru calugari

Posted: noiembrie 28, 2008 in Laice, Lumea Ortodoxiei, Politic
Etichete:, ,

Călugării fără venituri vor beneficia de asigurări de sănătate plătite de la bugetul de stat

476595121_e19ac9328e

Site-ul realitatea.net anunta in data de 28.11.2008 ca guvernul Romaniei a decis in sedinta de joi sa acorde asigurari de sanatate calugarilor si calugaritelor din Manastirile romanesti.

Pe langa articolul integral va prezint mai jos si cateva reactii a cititorilor publicatiei online.


Personalul monahal care nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte surse va beneficia de asigurare de sănătate, contribuţia urmând să fie plătită de la bugetul de stat, a decis Guvernul în şedinţa de joi.
Potrivit noilor reglementări, personalul monahal care nu realizează venituri va beneficia de asigurare de sănătate, cu plata contribuţiei din alte surse, în baza listelor nominale comunicate trimestrial Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de Ministerul Culturii şi Cultelor, la propunerea unităţilor centrale de cult.
Potrivit comunicatului remis de Guvern, contribuţia va fi suportată de la bugetul de stat, iar cuantumul se stabileşte prin aplicarea cotei de 5,5% asupra sumei reprezentând valoarea a două salarii minime brute pe ţară.
În România există aproximativ 10.000 de călugări şi călugăriţe aparţinând cultelor recunoscute, dintre care majoritatea nu desfăşoară muncă salariată, activând exclusiv în cadrul comunităţii monahale.

Reactia cititorilor :

7. sebi
Astazi, ora 06:50
Toti popii ar trebui cercetati de procuratura pentru inselaciune. Sunt ferm convins ca majoritatea oamenilor rationali inteleg ca Dumnezeu nu exista decat in mintea perversa a clerului. Idem pentru Alah, Buda si alte ‘zeitati’ asemanatoare.

6. jef

Joi, 27 Noiembrie 2008 17:50
al cui a fost idea doar nu vrea sa se calugareasca?La munca silnica cu acesti trantori.

5. sorin
Joi, 27 Noiembrie 2008 16:28
Nu mi se pare corect, asta e discriminare. Noi platim o groaza de bani din salarii, fara ca macar sa avem acces la niste servicii medicale de calitate, iar necuratii astia in sutana neagra primesc iar pomana electorala. Asta numai masura de dreapta nu e … rusine PNL.

4. Belzebuth
Joi, 27 Noiembrie 2008 15:41
La munca cu parazitii in sutana, numa betivi si ratati care nu au muncit o ora in viata lor printre astia. Sa fie impozitata Biserica pt veniturile realizate.

3. contribuabil

Joi, 27 Noiembrie 2008 15:22
nu mi-e deajuns cat platesc din salariu la sanatate si nu beneficiez de nimic in spitale ! acum va trebui sa-i tin si pe astia in spate !! nu ati putea sa le dati din banii pe care ii acumulati si de la cei care intre timp au decedat ?

2. Adi
Joi, 27 Noiembrie 2008 15:22
🙂 Al dracului, parca ar plati din buzunarul lor (si nu din contributia noastra) cand se refera la „contribuţia urmând să fie plătită de la bugetul de stat”

1. sdf
Joi, 27 Noiembrie 2008 14:59
dusi in lagare de concentrare si pusi la munca fortata!!!

Comentarii
 1. Ioan spune:

  Daca-ar sti acesti oameni comentatori cine sunt calugarii – n-ar mai vorbi.
  Datorita lor supravietui astazi si intotdeauna!
  Daca n-ar fie ei cu rugaciunea lor, ce ne-am face?
  Cum sa inteleaga asta unul care crede ca se trage din maimuta sau ca a fost adus de extraterestri?
  Dar cred ca nici nu era nevoie de aceasta asigurare.
  Va starni un val de ura alimentat de mass media printre cei ce nu cred.
  Frumos spunea parintele Nicolae Tanase – ca omenirea se imparte in doua cete – cei ce vor si ce ce nu vor.
  Dumnezeu sa-i lumineze pe toti! Sa ne dea putere sa ne rugam si noi impreuna cu calugerii ptr lumea intreaga si pentru noi insine!
  Amin

 2. varvara spune:

  Ma doare sa citesc aceste comentarii.Sunt un nimic in fata calugarilor, cu atat mai mult in fata lui Dumnezeu.Dar ei , cu rugaciunea lor, duc in spate lumea.Cat mai sunt sfinti in lume, lumea va dainui.Dumnezeu sa-i ierte pe cei care vorbesc din nestiinta si pe toti sa ne luminezepe calea ADEVARULUI.AMIN.

 3. Ionut spune:

  Cica una din cele mai mari inselaciuni a diavolului e sa-l convinga pe om ca nu exista nimic rai,iad sau viata vesnica..si da aveti dreptate calugarii astia nu merita nimic..sunt lenesi, perversi, nu fac nimic…dar chiar ii cunoasteti? sau va ies asa vorbele din gura, voi stiti.. si ADEVARUL E CA SCOPUL NOSTRU IN VIATA E SA VENIM DE NICAIERI SI NE INDREPTAM SPRE ACELASI LUCRU…am aparut din senin, nu ? asa e! traim pentru ca ne-am creat singuri nu? ba nu, am evoluat din nimic..

 4. Reactiile diavolesti de mai sus ma fac sa ma rusinez ca am asa conationali. Nici inainte de ’89 nu am vazut asa oameni plini de ura si necredinta.Trebuie sa ne rugam pentru ei si pentru ereziile lor.

 5. Se vede foarte clar că toate comentariile vin din partea unor ATEI care, …Dumnezeu să mă ierte, vor da seamă atunci când va fi foarte târziu!
  Doamne, nu le socoti păcatele acestor fraţi ai noştri!
  frgelu04@yahoo.com

 6. Până una, alta ,să mai citească şi ei un acatist al Unui Sf. Român care a trăit la Locurile Sfinte din Ierusalim,Acatistul Sfantului Ioan Iacob Romanul de la Neamt (Hozevitul)
  Dupa obisnuitul inceput, se rostesc urmatoarele:

  Condacul 1
  Cuviosului Ioan, Părintelui nostru cel mult cinstit, cântare de laudă să-i aducem, că prin multă nevoinţă de cămara cerească s-a învrednicit, iar prin pilda vieţii sale pe toţi ne învaţă să-L urmăm, cu dragoste şi credinţă, pe Mântuitorul Hristos. Pentru aceasta îi cântăm: Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Icosul 1
  Făcătorul îngerilor şi al oamenilor, purtătorul de grijă al tuturor, din pruncie te-a rânduit, în grija bunicii tale spre ocrotire şi povăţuire. Aceasta, cu dor de pustnicie trăind toată viaţa, a fost dăruită de Dumnezeu, ca să îndeplinească dragostea părinţilor tăi trupeşti, iar tu, Sfinte, ai fost chemat să îndeplineşti dorinţa vieţii ei, pentru aceasta îţi cântăm:
  Bucură-te, viaţă de ofrandă;
  Bucură-te, singurătate îndeplinită;
  Bucură-te, nevoinţă luminată;
  Bucură-te, căutarea iubirii părinteşti;
  Bucură-te, aflarea Tatălui Ceresc;
  Bucură-te, dobândirea mântuirii Fiului;
  Bucură-te, gustarea mângâierii Duhului;
  Bucură-te, ocrotitorul Maicii Domnului;
  Bucură-te, prietenul de taină al sfinţilor;
  Bucură-te, văzătorul veşniciei;
  Bucură-te, candela Bisericii;
  Bucură-te, sol de veghe al neamului tău;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 2
  Din tinereţe ai vieţuit duhovniceşte şi ai împlinit lipsa dragostei părinteşti cu iubirea dumnezeiască, descoperindu-te în chip minunat, pentru care slăvim, pe Dumnezeu şi cântăm: Aliluia!
  Icosul 2
  Luminat de credinţă şi întărit de nădejde, îmbogăţit de iubire sfântă, ai dorit tinereţea veşnică din tinereţile tale; astfel ţi-ai îndreptat sufletul spre Dumnezeu, pentru care, îţi cântăm unele ca acestea:
  Bucură-te, cel hrănit cu Scripturile;
  Bucură-te, cel curăţit cu lacrimile pocăinţei;
  Bucură-te, cel povăţuit de Sfinţii Părinţi;
  Bucură-te, cel luminat cu rugăciune;
  Bucură-te, cel trecut prin focul ispitelor;
  Bucură-te, următorule al sfinţilor trei tineri;
  Bucură-te, aflarea tinereţii veşnice;
  Bucură-te, dobândirea vârstei înţelepte;
  Bucură-te, lucrarea faptelor bune;
  Bucură-te, căutarea raiului ceresc;
  Bucură-te, ascultarea dumnezeieştilor cuvinte;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 3
  Singurătatea din copilărie ţi-a luminat-o Hristos cu grija de mântuirea sufletului, odorul de mare preţ, iar lipsa fraţilor trupeşti ţi-a împlinit-o cu mângâieri duhovniceşti; de aceea, mulţumind lui Dumnezeu, cântai: Aliluia!
  Icosul 3
  Făgăduinţele monahiceşti le-ai împlinit cu sfinţenie după îndemnul dumnezeiescului Duh, Care zice: „Faceţi făgăduinţe şi le împliniţi Domnului”; astfel, făcându-te ascultător ai vieţuit în feciorie şi în sărăcie de bunăvoie, pentru care te cinstim cu unele ca acestea:
  Bucură-te, ascultătorul tuturor;
  Bucură-te, mângâierea celor săraci;
  Bucură-te, hrănitorul străinilor;
  Bucură-te, slujitorul străinilor;
  Bucură-te, sfătuitorul fraţilor;
  Bucură-te, ajutorul bolnavilor;
  Bucură-te, iubitorul fecioriei;
  Bucură-te, paza conştiinţei;
  Bucură-te, rugăciune fierbinte;
  Bucură-te, priveghere îndelungată;
  Bucură-te, ajunare cu folos;
  Bucură-te, povăţuire nevinovată;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 4
  Mintea şi sufletul ţi le-ai curăţit cu rugăciunea şi pocăinţa, făcând din peşteră poartă către cer, căci împreună cu tine şi îngerii cântau: Aliluia!
  Icosul 4
  Dorind mai multă linişte sufletească te-ai îndreptat către Dumnezeu prin rugăciune şi ai împreunat petrecerea în peşteră cu postul, biruind iadul gândurilor deşarte, pentru care îţi cântăm aşa:
  Bucură-te, dor de linişte;
  Bucură-te, dor de curăţenie sufletească;
  Bucură-te, dor de pustnicie;
  Bucură-te, dor de smerenie;
  Bucură-te, dor de locuri sfinte;
  Bucură-te, dor de patria cerească;
  Bucură-te, dor de sfinţenie;
  Bucură-te, dor de lumină necreată;
  Bucură-te, cel ce ai unit peştera cu cerul;
  Bucură-te, prietenul îngerilor;
  Bucură-te, vorbitorul cu Dumnezeu;
  Bucură-te, rugătorule pentru noi, oamenii;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 5
  Dorind să moşteneşti Împărăţia lui Dumnezeu, ai părăsit patria ta pământească şi te-ai sălăşluit în Ţara Sfântă, ca să te închini la locurile de nevoinţă ale proorocilor, ale apostolilor şi ale altor următori ai lui Hristos, ca şi în cer să cânţi împreună cu ei: Aliluia!
  Icosul 5
  Locurile petrecerii Domnului Hristos pe pământ ţi-au fost ca nişte îndemnuri care te-au povăţuit către viaţa veşnică din dorinţa iubitoare de Dumnezeu, pentru care îţi cântăm aşa:
  Bucură-te, căutătorul Ţării Sfinte;
  Bucură-te, aflarea Locurilor Sfinte;
  Bucură-te, locuitorul Hozevei,
  Bucură-te, văzătorul Betleemului;
  Bucură-te, iubitorul Iordanului;
  Bucură-te, îndrăgirea Galileii;
  Bucură-te, închinătorule la Ghetsimanii;
  Bucură-te, pelerinul Golgotei;
  Bucură-te, lăudătorul Învierii;
  Bucură-te, iubitorul Taborului;
  Bucură-te, căutarea Eleonului;
  Bucură-te, prietenul Cerului;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 6
  Vieţuind în valea Iordanului ţi-ai petrecut viaţa ca pe o treaptă a urcuşului ceresc, în osteneli duhovniceşti, având în suflet dor de linişte şi cer, şi rugându-te pentru pământeni, cântai lui Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 6
  Cu suflet pururea mulţumitor te-ai socotit fericit pentru sălăşluirea vremelnică în Ţara Sfântă; de aceea, cu bucurie ai cântat mereu laude lui Dumnezeu, iar noi strigăm ţie aşa:
  Bucură-te, că ai înţeles taina Iordanului;
  Bucură-te, că ai cinstit Botezul;
  Bucură-te, că ai slăvit pe Mântuitorul;
  Bucură-te, că ai chemat pe Mângâietorul;
  Bucură-te, că ai preamărit Treimea;
  Bucură-te, că ai iubit Biserica;
  Bucură-te, că te-ai însoţit cu pocăinţa;
  Bucură-te, că ai îndrăgit nevoinţa;
  Bucură-te, ca ai aflat milostivirea lui Dumnezeu;
  Bucură-te, că ai biruit suferinţa;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 7
  Primind harul preoţiei asupra ta, Cuvioase, din dumnezeiasca purtare de grijă, ai fost rânduit egumen şi povăţuitor al monahilor români de la Iordan, pentru care lăudăm pe Dumnezeu şi cântăm: Aliluia!
  Icosul 7
  Ca povăţuitor al fraţilor vieţuitori din Schitul Românesc de la Iordan, nu ai uitat făgăduinţele monahiceşti, silindu-ţi mereu firea către împărăţia lui Dumnezeu – dorirea cea adevărată – şi fiind călăuză duhovnicească tuturor fraţilor, pentru care îţi cântăm:
  Bucură-te, povăţuitorul ales de Dumnezeu;
  Bucură-te, părintele celor încredinţaţi spre povăţuire;
  Bucură-te, ajutătorul celor slabi;
  Bucură-te, lumina celor neştiutori;
  Bucură-te, ridicarea celor căzuţi;
  Bucură-te, pildă în povăţuire;
  Bucură-te, îndemn cu îndelungă răbdare;
  Bucură-te, mustrarea părintească;
  Bucură-te, certare cu folos;
  Bucură-te, iertarea celor îndreptaţi;
  Bucură-te, primirea celor întorşi cu pocăinţă;
  Bucură-te, pilduirea tuturor;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 8
  În pustia Hozevei te-ai aşezat ca într-o ţarină bineroditoare de fapte duhovniceşti, unde, însoţit de îngeri, ţi-ai sfinţit sufletul după rânduielile vieţuitorilor de mai înainte, ca împreună cu ei în cer să cântaţi: Aliluia!
  Icosul 8
  Având dorinţă de îndreptare sfântă şi sporire duhovnicească, pustia şi chilia, în care ai locuit, te-au învăţat cum să-ţi petreci viaţa aceasta departe de grijile cele lumeşti, pentru care îţi cântăm:
  Bucură-te, podoaba Bisericii;
  Bucură-te, chip îngeresc;
  Bucură-te, dumnezeiască dorinţă;
  Bucură-te, duhovnicească înaripare;
  Bucură-te, cugetare de moarte;
  Bucură-te, gândire la cele veşnice;
  Bucură-te, ostăşie adevărată;
  Bucură-te, stăpânire de sine;
  Bucură-te, locuitorule în pustie;
  Bucură-te, pilda monahilor;
  Bucură-te, râvnitorul Liturghiei;
  Bucură-te, rug aprins al rugăciunii;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 9
  Oamenii sunt nepricepuţi, iar cuvintele sunt slabe, în a arăta cu adevărat râvna şi ostenelile tale, Cuvioase, prin care ai dobândit vieţuirea cerească pe pământ; pentru aceasta noi cântăm: Aliluia!
  Icosul 9
  Ca un binecuvântat de Dumnezeu cu darul poeziei ai alcătuit versuri cântând viaţa veşnică pe care ai dorit-o şi minunatele Locuri Sfinte; de aceea şi noi îţi cântăm:
  Bucură-te, alăută în versuri;
  Bucură-te, lăudătorul Locurilor Sfinte;
  Bucură-te, cântăreţul raiului;
  Bucură-te, îndrăgirea poeziei;
  Bucură-te, lauda monahilor;
  Bucură-te, cântarea virtuţilor;
  Bucură-te, stihuitor al rugăciunii;
  Bucură-te, psaltire şi harfă;
  Bucură-te, poezie înţeleaptă;
  Bucură-te, cugetate la cele cereşti;
  Bucură-te, râvnirea celor duhovniceşti;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 10
  Toată viaţa ai petrecut-o în osteneală neîncetată şi ai încununat-o cu sfârşit creştinesc, intrând în lumina împărăţiei cereşti. Aceasta dorindu-o şi noi, cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!
  Icosul 10
  La adormirea ta, Cuvioase, în chip minunat, s-au adunat în peşteră călugări, pelerini credincioşi şi un stol de păsărele, pentru a te petrece până la uşa veşniciei, întristându-se vremelnic pentru mica despărţire, iar noi, cu evlavie, strigăm către tine aşa:
  Bucură-te, vieţuire neîncetată în rugăciune;
  Bucură-te, încununare cu sfârşit creştinesc;
  Bucură-te, mutare la viaţa veşnică;
  Bucură-te, cel slujit de monahi la înmormântare;
  Bucură-te, cel jelit de păsările cerului;
  Bucură-te, osteneală preschimbată în odihnă;
  Bucură-te, că moartea nu te-a despărţit de noi;
  Bucură-te, cel ce tainic te arăţi prietenilor credincioşi;
  Bucură-te, dezgropare cu minuni înconjurată;
  Bucură-te, făclie scos de Domnul din mormânt;
  Bucură-te, bucuria obştii credincioşilor;
  Bucură-te, mângâiere pentru cei din neamul tău;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 11
  Oştile cereşti, de îngeri şi de sfinţi, te-au primit într-ale lor, pentru ca în cor să-I cântaţi Domnului în veci. Acelora ne alăturăm şi noi şi cântăm şi cântăm: Aliluia!
  Icosul 11
  Mintea fiindu-ţi strajă pentru trupul cel de lut în tot timpul vieţii tale, te-ai făcut părtaş cu sfinţii în cereasca locuinţă, pentru care şi noi te lăudăm, cântând aşa:
  Bucură-te, rugă sfântă către slăvile cereşti;
  Bucură-te,râvnă mare izvorâtă din credinţă;
  Bucură-te,cunună prea binecuvântată;
  Bucură-te, lepădarea grijilor celor lumeşti;
  Bucură-te, dobândirea darului mântuitor;
  Bucură-te, împlinirea dorinţei sfinte;
  Bucură-te, cel ce ai urcat pe Muntele Fericirilor;
  Bucură-te, râvnitorule ca şi Ilie;
  Bucură-te, ostenitorule înţelept;
  Bucură-te, locuitorule cu sfinţii;
  Bucură-te, că ai înmulţit talanţii;
  Bucură-te, Cuvioase, mare rugător pentru noi;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule!
  Condacul 12
  Părinte Ioane, Dumnezeu te-a ales pe tine neamului românesc ca pe o duhovnicească ofrandă şi ai fost arătat lumii ca un semn de întărire în vreme de necazuri pentru toţi binecredincioşii care neîncetat cântă Lui: Aliluia!
  Icosul 12
  Pentru vieţuirea ta aleasă şi sfântă te-a proslăvit Dumnezeu şi te-a încununat cu cinste, iar noi dimpreună cu toţi credincioşii ortodocşi îşi cântăm unele ca acestea:
  Bucură-te, fiule al Moldovei;
  Bucură-te, frate şi părinte duhovnicesc;
  Bucură-te, locuitorul Ţării Sfinte;
  Bucură-te, nevoitorul pustiei;
  Bucură-te, pregustarea bucuriei cerului;
  Bucură-te, sfinţenia arătată în lume;
  Bucură-te, că ai unit Crucea cu Învierea;
  Bucură-te, întărirea răbdării noastre;
  Bucură-te, credinţă lucrătoare prin iubire;
  Bucură-te, slujitorule al lui Hristos;
  Bucură-te, ajutătorule al celor din nevoi;
  Bucură-te, Părinte Ioane, mult nevoitorule;
  Condacul 13
  Cuvioase Părinte Ioane, mult nevoitorule, fii mijlocitorul nostru; auzi-ne pe noi cei ce acum ne rugăm ţie şi ne ajută ca, împreună cu tine, să cântăm lui Dumnezeu în ceruri: Aliluia! (acest condac se citeşte de trei ori)

  Apoi se zice iarăşi Icosul 1:
  Făcătorul îngerilor şi al oamenilor…
  şi Condacul 1:
  Cuviosului Ioan, Părintelui nostru…

  După aceea, se citeşte rugăciunea aceasta:
  O, Cuvioase Părinte Ioane, viaţa cerească ai petrecut-o pe pământ, căci la Sfântul Botez ai primit numele marelui proroc Ilie, iar la primirea chipului îngeresc Sfântului Ioan Botezătorul spre ocrotire ai fost încredinţat. De aceea ai urmat în viaţa ta pilda lor. pentru viaţa ta sfântă din pustie, trecând din lumea cea deşartă, Domnul ţi-a odihnit sufletul în strălucirea raiului, iar trupului tău osârduitor i-ai dăruit nestricăciunea, arătând întru tine slava numelui Său.
  Acestea avându-le în minte, noi nevrednicii şi păcătoşii, venim cu umilinţă şi evlavie, rugându-te să nu treci cu vederea când alergăm la ajutorul tău. Sfinte Părinte Ioane, cel ce din pruncie ai fost orfan de părinţi, ajută cu rugăciunile tale pe cei orfani, ca să găsească iubirea Părintelui Ceresc; cel ce ai fost frate şi vieţuitor în mănăstire, ajută să vieţuim oriunde ca fraţii întru Hristos; cel ce ai făcut din dorul de pustie dor de cerul sfânt, ajută-ne cu rugăciunile tale să căutăm sfinţirea sufletelor noastre pustiite de păcate; cel ce ai fost mult nevoitor, ajută pe cei ce se nevoiesc în dreapta credinţă să împlinească poruncile lui Hristos în viaţa lor; cel ce ai fost fierbinte rugător către Dumnezeu, întăreşte rugăciunile noastre sporind râvna şi evlavia în Biserică; cel ce ai dorit a vieţui în Ţara Sfântă, ajută-ne să sfinţim locul în care trăim, chemând pururea pe Duhul Sfânt să sălăşluiască întru noi; cel ce ai coborât prin rugăciunile tale cerul în peşteră, roagă-l pe Hristos să încălzească şi să lumineze cu iubirea Sa peştera inimilor noastre îndepărtate de El; cel ce încă din lumea aceasta ai simţit bucuria şi pacea vieţii veşnice, roagă-L pe Tatăl Ceresc să ne dăruiască bucuria şi pacea Împărăţiei Sale. Sfinte Părinte Ioane, păzeşte pe bătrâni în dreapta credinţă, pe tineri în viaţă curată, şi pe copii în iubire de Dumnezeu şi de părinţi. Ocroteşte cu rugăciunile tale pe săraci şi pe bolnavi, pe văduve şi pe orfani, pe călători şi pe cei robiţi. Fereşte ţara noastră de primejdii, de necazuri şi roagă-te pentru întreg poporul cel binecredincios, ca împreună cu tine să preamărească prin credinţă şi fapte pe Dumnezeu: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Amin!

 7. http://MonahulEfremDerventbloger//parinteleefrem.blogspot.com
  Adresa de blogg, călugării se mai ocupă(ca din totdeauna)de istoria şi patrimoniul Ţării. Nu este laudă, ci doar pt. curiozitate, iertaţi-mă!

 8. Isfan Petre spune:

  Este bun si numarul de 10.000 de rugatori la Dumnezeu dar pentru neamul nostru trebuie mai multi.Ei sunt cei ce vorbesc cu Dumnezeu si dotorita lor ne miluieste dupa mare mila Lui si nu ne pedepseste dupa multimea pacatelor noastre.Masura este una foarte buna pentru tot neamul romanesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s