IPS Teofan ne indeamna sa avem discernământ,răbdare şi pace sufletească

Posted: februarie 2, 2009 in Anunt, Lumea Ortodoxiei, Stiri
Etichete:,

x_teofan

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, luând act de discuţiile publice cu privire la introducerea paşapoartele biometrice, face un apel către clericii şi credincioşii săi de a aborda cu discernământ, răbdare şi pace sufletească această situaţie.

Reamintim, cu acest prilej, că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va aborda această problemă în şedinţa sa din zilele de 25-26 februarie 2009, urmând a-şi exprima punctul său de vedere.

De aceea, îndemnăm pe toţi clericii şi credincioşii, monahii şi monahiile din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei ca să sprijine această lucrare a Sfântului Sinod prin împreună rugăciune către Dumnezeu, ştiind că acolo “unde este unire a poruncit Domnul binecuvântarea şi viaţa până în veac” (Psalmi 132, 3).

Biroul de Presă al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei

Comentarii
 1. dinutz spune:

  Scris este ca „la acele vremuri vor fi purtatori de haina”, e greu sa ne dam seama cine-s?

 2. alina spune:

  Draga Dinutz, purtatori de haina duhovniceasca iar nu traitori, suntem NOi, cei care judecam fara a cerceta mai bine, fara a lua aminte la noi, la intunericul care e in fiecare dintre noi…Asta si vrea diavolul , de altfel…panica, dezbinare creata de dispret, incertitudine, acuze etc. Eu am incercat sa ma interesez, sa aflu direct de la sursa ce este cu noul mitropolit, ce orientari are, ce principii si te asigur ca din f multe situatii si probleme pe care le-a trata pana acum , la nivel local, a dat dovada de traire ortodoxa( ceea ce multi dintre noi nu o avem, si cand spun asta ma includ si pe mine…)Dar mai stiu un lucru pe care poate unii nu o stiu…nu ai idee ce „mizerie” duhovniceasca era aici la venirea lui. Iar aceasta nu se curata asa..intr-o zi doua, batandu-se cu pumnul in piept ca este ierarh ortodox.Trb discernamant si discretie pt a putea face ceva pt noi. Mai multe nu zic..Lasam pe Dumnezeu sa arate adevarul ..in timp..dar va zic: dk o sa ne rugam cu toata inima pt dansul ne va ajuta mult!

 3. Dragii… Danut si Alina… „Scris este ca “la acele vremuri vor fi purtatori de haina”, e greu sa ne dam seama cine-s?”
  Mai intai iti raspund tie Danut, cine-s?: Toti suntem purtatori de haina. „In Hristos v-ati botezat in Hristos v-ati si imbracat” zice Sf. Scriptura. Si „adevarul” este, ca, s-a stricat sarea pamantului, mai sunt vii, numai „cei 10 la suta, pe tot globul pamantesc, cum zice Apocalipsa.
  Si totusi, Domnul nostru Iisus ne indeamna, acum printr-o carte intitulata :”IESITI DIN EA POPORUL MEU!” (adica iesiti din lumea aceasta „moarta”). Sa ne luminam noi „Romanii” sa iesim si sa dam „clasa la toate popoarele lumii, si vom da…
  In ceea ce priveste „Haina I.P.S. Parinte Teofan, sa fim siguri ca este foarte luminoasa si curata, iata, s-a dovedit si prin aceasta „grea incercare” prin care a dat dovada ca merge dupa „Adevarul Divin”…E de datoria noastra sa-i fim recunoscatori!
  Sa ne rugam neincetat pentru Inaltsfintia Sa, sa-i dea Domnul nostru Iisus: Har, sanatate, putere si multa iubire de turma oilor Sale „Romania”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s