Cancer – Moarte – Codex Alimentarius, istoria prezentei OMG-urilor in Romania

Posted: iulie 19, 2009 in Articole

Tariceanu a dat prima lovitura vietii sanatoase din Romania. Tariceanu a intarit puterea legislativa a  Codex Alimentarius in Romania.
Pe sestache, a introdus in 2007 ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.43 din 23 mai 2007 privind introducerea deliberată în mediu şi introducerea pe piaţă a organismelor modificate genetic , care in fapt vorbeste de inlocuirea soiurilor de seminte autohtone de legume si fructe cu cele modificate genetic. Nici nu era greu de anticipat ca se va face acest pas, intrucat, in ultimii 15 ani de zile, institutele de cercetare in agricultura din Romania au fost distruse, au cazut prada rechinilor imobiliari care le vanau terenurile, si nu au mai facut nici o cercetare, nu au mai scos nici un soi autohton nou de legume sau fructe.
Aceste institute de cercetare erau extrem de importante, pentru ca ele trebuiau sa adapteze soiurile la schimbarile climaterice intervenite in Romania [ seceta, desertificarea unor regiuni ] , insa ele fiind distruse, au lasat calea deschisa pentru OMG-urile americane.

Imediat s-a reformat o asa-numita Comisie de Securitate Biologica, care in fapt are menirea sa inchida ochii la introducerea in Romania a OMG-urilor, la distrugerea si interzicerea semintelor naturale romanesti. Comisia de Securitate Biologica a primit din partea fostului Guvern si un regulament de functionare care se poate accesa aici.
http://www.dreptonline.ro/legislatie/ordin_regulament_comisie_securitate_biologica_2008.php

Mai multe ONG-uri au incercat sa intre in Comisia de Securitate Biologica, insa au fost mai mult plimbati si amanati asa cum se plangeau aici http://www.green-report.ro/stiri/membri-ai-ong-comisia-pentru-securitate-biologica-ministerului-mediului.

In martie 2008, fostul ministru al mediului Attila Korodi, facea un ‘)” style=”FONT-WEIGHT: bold; COLOR: blue” onmouseout=htm() href=”http://www.urbansiasociatii.ro/”>apelpentru ca porumbul modificat genetic sa nu fie utilizat in culturile din Romania :
Cer noii Comisii de Securitate Biologica, care va deveni operaţională după 15 aprilie 2008, sa verifice impactul pe care cultivarea porumbului MON810 l-ar avea asupra sanatatii populatiei si asupra mediului. Noi avem Mari semne de intrebare cu privire la cultivarea acestui soi si nu putem fi, in aceste conditii, in favoarea cultivarii lui.Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile aplica o politica precauta in ceea ce priveste Organismele Modificate Genetic. In acest sens le cer fermierilor sa nu achizitioneze seminte de MON810 si sa nu le insamanteze incepand cu acest an. Cu toate ca anul trecut s-au cultivat doar 332 de hectare cu MON810, deci nu poate fi vorba de intentii spectaculoase in acest an, avem datoria sa fim precauti.Trebuie amintit caRomania este lider European la capitolul suprafete cu porumb nemodificat genetic, aceasta planta fiind de baza in alimentatia romanilor care conform sondajelor de opinie nu isi doresc porumb MG

Asadar in 2008, Romania era inca tara din UE care era cea mai slab „invadata” de OMG-urile cancerigene.

La data de 12 mai 2008, Comisia Europeana, sufocata de peste 40 de milioane de petitii care cereau oprirea implementarii Codex Alimentarius, a blocat promovarea acestuia trimitand la Autoritatea European pentru Siguranta Alimentar (EFSA) o cerere de autorizare a trei organisme modificate genetic noi, a caror introducere pe piata europeana o solicitau ‘)” style=”FONT-WEIGHT: bold; COLOR: blue” onmouseout=htm() href=”http://www.vrajitorul.eu/”>firme americane.http://www.green-report.ro/comunicate/160508-greenpeace-conferinta-un-pentru-securitate-biologica.
Nici pana la acest moment nu se cunosc „personalitatile” care fac parte din Comisia de Securitate Biologica in vreme ce fructe sau legume modificate genetic, nu numai ca se vand dar se si cultiva, ILEGAL, in Romania [ nu se pot cultiva atata timp cat nu sunt avizate de Comisia de Securitate Biologica ] .

26 mai, 16:06 Deputatii din actuala legislatura a Parlamentului au aprobat, marti, cu 182 voturi “pentru”, doua “impotriva” si 12 abtineri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei 43/2007 privind introducerea deliberata in mediu si introducerea pe piata a organismelor modificate genetic, transmite Agerpres.

Ce se mai poate face acum ? Curios sau nu, se pare ca hulita OUG 61 din 2009, care da dreptul Guvernului sa modifice legi votate de parlament, este calea prin care se poate opri intrarea in vigoare a Codex Alimentarius.

Sursa: urbaniulian.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s