După confuzia intercreştină acum şi o confuzie inter-religioasă din partea Patriarhului Bartolomeu

Posted: septembrie 23, 2009 in Ecumenism
Etichete:, , , ,

ramazan

Agenţia de ştiri bisericeşti Romfea publică mesajul Patriarhului Bartolomeu la sfârşitul Ramazanului. Citiţi ce scrie patriarhul:

Cu simţăminte de dragoste şi respect, le adresăm musulmanilor de pe întregul pământ felicitările noastre cordiale şi cele mai bune urări cu prilejul sfârşitului postului Ramazanului.
După această lungă perioadă de post, care a fost şi o perioadă de reculegere, rugăciune şi filantropie, a venit clipa pentru orice musulman să sărbătorească şi să primească dreapta răsplătire de sus.
În duh de pace, de iubire şi de înţelegere vă urăm încă o dată o prăznuire binecuvântată, rugându-ne ca Atotputernicul Dumnezeu să vă dăruiască toată duhovniceasca binecuvântare de sus, în speranţa că lumea va trăi unită.

Întru ale Patriarhiei, 17 septembrie 2009

Înflăcărat rugător către Dumnezeu pentru voi toţi,
+ Bartolomeu,
Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă
şi Patriarh Ecumenic

Comentariul nostru:
Nu ştiam că postul musulmanilor duce la „o dreaptă răsplătire de sus”! Atunci să începem şi noi să postim Ramazanul şi nu Postul Mare pentru ca să primim răsplătire de la Allah! Care „Atotputernic Dumnezeu” va dărui „binecuvântare de sus”, Sanctitate? Allah sau Dumnezeul Treimic? Şi cum va „trăi lumea unită”? Cine va fi liantul unităţii? Credinţa noastră comună în Dumnezeul Treimic? Credinţa comună în Allah? Sau poate necredinţa noastră comună în dumnezei  şi unirea noastră sincretistă în unicul dumnezeu al religiei mondiale (panreligiei) pe care o promovează Noua Ordine?

(traducere din limba greacă: ierom. Fotie;
sursa: http://thriskeftika.blogspot.com)

Comentarii
 1. […] Mesajul Patriarhului BARTOLOMEU adresat musulmanilor la sfarsitul RAMAZANULUI Posted in ECUMENISM, ECUMENISMUL, Patriarhul BARTOLOMEU, RAMAZAN by saccsiv on septembrie 23, 2009    Citez din articolul După confuzia intercreştină acum şi o confuzie inter-religioasă din partea Patriarhului Bartol…: […]

 2. Verhovenski spune:

  Turcirea zisului ‘patriarh’ a venit prin Roma. Intai Ioan Paul II pupa coranul, apoi Bartolomeu slujeste cu Benedict, si la sfarsit ‘pupa’ si el coranul ca sa fie una cu papistasul. NB: coranul zice ca tot cel ce crede in Treime este spurcat.

  Slugarnicie ca asta nu s’a vazut nici pe vremea otomanilor, deci deducem ca ceea ce spune – e constient si asumat. Nu spune de frica. E erezie domnilor!

 3. mihail d. spune:

  Cand oare vom intelege ca astfel de oameni nu mai sunt ortodocsi? Cand vom ajunge in iad? Candva noua Roma era centrul Ortodoxie. Acum a cazut! A devenit centrul Pan-ereziei Ecumeniste, Marea Desfranata a Babilonului! Imi pare rau de ei, dar asta nu ma face sa cred ca ei sunt ortodocsi! NU-I MAI URMATI PE ERETICI! NU LE MAI FACETI JOCURILE! NU-I MAI COMEMORATI FIINDCA VOM ATRAGE MANIA LUI DUMNEZEU! Amin.

 4. Dan spune:

  Sunt de acord in parte cu ce comentati, dar ar trebui sa va ganditi in ce conditii pastoreste SS Bartolomeu. Stiti oare cate restrictii i se impun? Cate agresiuni sunt indreptate ipotriva lor acolo, in Istambul, vechiul Constantinopol? E usor sa arunci cu piatra! Ati prefera desfiintarea sau mutarea Patriarhiei ecumenice, sa-si poata face de cap turcii, pana la a distruge ultimele dovezi ale ortodoxiei acolo? Nu cred ca a tradat dreapta credinta printr-un mesaj diplomatic si de bun simt. Cine este aproapele nostru? Tare ma tem ca multi din cei care sunt obsedati de a posta comentarii si articole cat mai transante strecoara tantarul si inghit camila; mai exact, ne pierdem in dispute si uitam, cred, de viata noastra duhovniceasca, de dragoste, de bunatate si ingaduinta. Daca am ingenunchea mai mult in coltul de rugaciune decat sa stam cu laptopul pe genunchi cred ca multe lucruri ar merge mai bine si am putea fi mai uniti si mai patrunsi de duhul dragostei lui Hristos.
  Fratilor, lasati inchizitia sa ramana un capitol negru al istoriei occidentale, nu o aduceti in Rasarit.
  Orice organism ale carui celule se distrug intre ele va pieri; prin urmare, nici marturia dreptei credinte (ortodoxe) in fata lumii acestui veac nu va avea putere si lucrare deplina.
  Harul Duhului Sfant sa ne incalzeasca inimile si sa ne calauzeasca pe toti. Amin.
  Pomeniti-ma in rugaciunile voastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s