Părintelui Gheorghe Aniţulesei despre Oastea Domnului

Posted: Ianuarie 30, 2010 in Predici/Conferinte
Etichete:, , , ,
Anunțuri
Comentarii
 1. admin spune:

  Mult rîvnitor de Dumnezeu e acest părinte! Spune lucrurilor pe nume, fără ocoliş. Dumnezeu să îi dea sănătate şi minte trează spre luminarea noastră.

 2. solderofjesus spune:

  Draga moderatorule al acestui blog,tind sa precizez caci sunt un fost student al Facultatii de Teologie din Timisoara si am devenit student al acestei facultati tocmai datorita Oastei Domnului.Prin Oastea Domnului am invatat ca-ci am nevoie si trebuie sa fac ascultare fata de un Duhovnic,ca trebuie sa fiu de nelipsit de la Sfanta Liturghie,ca trebuie sa traiesc asa cum invata Hristos Domnul prin Sfintii Parinti,ca trebuie sa respect Canoanele Bisericii ,ca trebuie inainte de a le vorbi oamenilor despre Dumnezeu sa stiu bine Talcuirile Sfintilor Parinti la toata Sfanta Scriptura,ca Teolog sa stiu toate Dogmele Bisericii Ortodoxe si sa apar Biserica Lui Hristos de toate ereziile sub indrumarea si povatuirea Duhovnicului.Mai trebuie sa afli draga Cezar,cred ca acesta iti este numele,caci Oastea Domnului are Binecuvantarea Sfantului Sinod,iar eu ma intreb Parintele Gheorghe Anitulesei dace ascultare fata de Sfantul Sinod?Da ,este adevarat unii crestini care spun ca sunt ostasi ai Domnului ,ca in ultimul video de pe acest blog,sunt de fapt falsi ostasi,dar eu te intreb pe tine Cezare,trebuie sa GENERALIZAM?Trebuie sa-i bagam pe toti in aceeasi oala ,asa cum fac unii falsi crestini care-i judeca pe Preoti spunand ca toti sunt hoti,curvari sau care fac alte magarii,sau daca nu toti ,atunci majoritatea!Cred ca inainte sa postezi ceea ce ai postat trebuia sa faci si aceasta precizare sa nu risti ca Blogul tau sa semene ca unele Canale de televiziune cand atunci cand greseste un Preot ,hop pe el si da-l la Televizor si fa-l de tot rahatul,iarta-mi expresia,si nu numai la televizor ci si in toate ziarele,si apoi te miri de ce oamenii fug de Preoti,ma refer la oamenii incepatori in cele ale credintei,pentru ca cei avansati stiu ca Preotul indiferent cat de pacatos este Harul lucreaza si indiferent in ce pacat a cazut un Preot ,nu trebuie sa-l judeci ,ci sa te rogi pentru el.

  • Administrator spune:

   Eu postez, concluziile le trag cei care citesc. E un subiect controversat acesta ce nu cred ca se va lamuri prea curand.
   Ma bucur ca esti bine si ca urmezi Sfintele Canoane. Sa-ti ajute Dumnezeu.

 3. solderofjesus spune:

  Multumesc de raspuns draga administratore si Felicitari pentru blog.Nu stiu cine a facut acele clipuri video cu Parintele Gheorghe Anitulesei,dar cu siguranta nu s-a informat in totalitate,sau poate este din aceeasi regiune cu Parintele Gheorghe,poate si un fiu duhovnicesc.Ca TEOLOG,care cunoaste invatatura Bisericii Ortodoxe spun ca acela nu este Adevarul despre ADEVARATA OASTE A DOMNULUI ci Adevarul despre FALSA OASTE A DOMNULUI,sau mai bine zis de falsii ostasi ai Domnului,de care cu siguranta a avut deaface Parintele Gheorghe Anitulesei in Parohia unde slujeste.In alte orase cum ar fi Bucuresti ,Timisoara si chiar si Sibiu unde Oastea Domnului este sub grija Parintelui Vasile Mihoc si a Parintelui Constatin Necula(in Sibiu) care au grija ca Oastea sa nu devieze de la Ortodoxie.In Bucuresti si nu numai membrii Oastei Domnului traiesc dupa invataturile Sfintilor Parinti,fac ascultare de Duhovnici si de Biserica,respecta Tainele Bisericii,ceea ce SECTARII NU FAC ACEST LUCRU.Si asa cum in Biserica Ortodoxa sunt crestini doar cu numele sau ortodocsi doar cu numele,asa sunt si Teologi plini de mandrie ,din cauza faptului ca au ajuns sa fie ori buni oratori,ori binecunoscatori si Dogmelor Bisericii Ortodoxe si ai invataturii Bisericii Ortodoxe ,dar nu pun in practica ceea ce stiu,dupa cum spunea Parintele Arsenie Papacioc:,,Una este sa o dogmatizezi pe Sfanta Treime,ceea ce nu te mantuieste si alta este sa o Traiesti pe Sfanta Treime ceea ce te mantuieste”.

 4. Ortodox spune:

  – Parinte Cleopa, va mai intreb ceva: Sunt unii din ” Oastea Domnului ” care cer credinciosilor sa faca legamant cu Iisus. Ce este acest legamant ?

  – Tu spune-i : ” Eu sunt in oastea Domnului de cand m-am botezat si eram cat o papusa. De atunci am facut legamant cu Iisus si m-am lepadat de satana si de toate lucrurile lui si m-am facut ostas al lui Iisus Hristos !”. Si daca nu crede, ada-i Molitfelnicul si arata-i unde spune : ” Iata te-ai facut ostasul lui Iisus Hristos “. Si eu sunt un ostas de cand m-a nascut mama, de cand m-am botezat si am legamant cu Hristos ca voi face voia lui. Nu-mi mai trebuie legamantul tau.

  Oastea Domnului a fost aprobata de Biserica odata cu organizatia de binefacere a femeilor din Bucuresti, in anul 1923. Mergeau la spitale, ingrijeau bolnavii, duceau ajutor la cei bolnavi, foarte multi crestini paraseau imoralitatile. Si alta asociatie era in Ardeal, asociatia Sfantului Gheorghe, care in numele Sfantului Gheorghe lupta impotriva catolicilor, a protestantilor si a unitilor. Acestea trei au mers cat au fost conduse de mitropolitul Nicolae Balan. Cat timp au avut conducatori buni, ea a adus mare folos Bisericii. Dupa aceea s-au facut pepiniera pentru sectari. Se adunau prin case si cantau cantari facute de ei. Ca si sectarii, nu mai mergeau la biserica, nu ascultau de preot. Sfantul Apostol Pavel arata ca ostasii lui Iisus Hristos, daca vor sa se incununeze, trebuie sa se lupte dupa lege ( II Tim. 2,5 ), iar daca sunt ostasi numai cu numele si au parasit practica traditionala a Bisericii lui Hristos, apoi unii ca acestia nu mai sunt ostasi ai lui Hristos, ci dezertori si oameni nelamuriti in credinta, care, in loc de folos, aduc pagube Bisericii.

  Anul trecut a venit un preot la mine din judetul Covasna si mi-a zis : ” Parinte, am avut tot satul in ” Oastea Domnului ” si toti au trecut la penticostali. Am ramas numai cu zece familii ortodoxe “. Iata cum s-au rupt de Biserica si s-au facut pepiniera de sectari. Iar ostasii Domnului adevarati, care au ramas in Biserica si asculta de Biserica si de preot, care tin cele patru sfinte posturi si miercurea si vinerea, care se marturisesc regulat, se impartasesc si nu fac nimic fara voia Bisericii si a preotilor, aceia sunt ostasi adevarati, aceia sunt fii ascultatori ai lui Hristos.

  Vedeti cati suntem noi aici ? Toti suntem in oastea Domnului ! Stiti de cand suntem in oastea Domnului ? De cand ne-am botezat. Ati auzit ce zice preotul la botez ? ” Fa, Doamne, pruncul acesta, ostas ales al Tau “. De atunci ne-am facut fiii lui Dumnezeu dupa dar si ostasi ai lui Iisus Hristos, de cand ne-am botezat. Iar Oastea Domnului a fost o asociatie crestina cu scopul sa trezeasca constiinta omului sa se lepede de pacate, cum a fagaduit la botez. Ca la botez asa spune : ” Ma lepad de satana si de toate lucruriel lui “. Si atunci cei din ” Oastea Domnului ” au spus : sa va lepadati de betie, de curvie, de hotie, de injuraturi, de fumat, de toate rautatile acestea. Sora mea cea mare, Maria, a murit in ” Oastea Domnului “. La fel si cumnatul meu. O, daca as avea eu credinta ei ! La biserica mergea regulat. Atunci le daduse si steaguri si un fel de decoratii la ostasii Domnului. Erau trecuti in Oastea Domnului si ofiteri, aveau multi preoti. A pornit foarte bine oastea Domnului. dar cand au venit comunistii, au dezbinat-o tare si multi s-au dus la secte, lepadandu-se de Biserica.

  Am auzit ca unii din cei ce-si zic ” ostasi ai Domnului” fac adunari si predica prin casele oamenilor, fara sa stie preotii si fara sa ramana in legatura cu ei. Sfintele canoane nu dau voie mireanului si nici chiar preotului sa predice in public, fara porunca episcopului locului.

  Iata ce zic sfintele canoane in aceasta privinta : ” Nu se cuvine crestinului mirean a porni cuvant in public sau a invata, insusindu-si lui dregatoria bisericeasca, ci a urma randuielii celei predate de Domnul si a deschide auzul la cei ce au luat darul invatatorescului cuvant si a invata de la dansii cele dumnezeiesti “.

  Sfantul Apostol Pavel spune corintenilor : Au doara toti sunt apostoli ? Au doara toti sunt prooroci ? Au doara toti sunt talcuitori ? Ce te faci pe tine pastor, oaie fiind ? Ce te faci cap, picior fiind ? Ce te apuci a comanda osti, fiind randuit intre soldati ? ( I Cor. 12, 29-30 ). Cum vor propovadui daca nu sunt trimisi ? ( Rom. 10, 15 ).

  Deci, cel ce predica fara sa fi fost trimis de episcopul sau preotul sau, acela este pe calea neascultarii si stim cu totii ca neascultarea lucreaza moarte. Iata, fratilor, eu v-am invatat cat am putut din mila lui Dumnezeu, dupa a mea slaba putere. V-am raspuns la intrebarile voastre si va indemn cu toata dragostea, cat inca mai sunt in viata, sa iubiti biserica, sa ascultati de preotii vostri, sa nu lipsiti de la sfintele slujbe, sa va spovediti regulat, sa faceti milostenie dupa putere. sa va rugati cat mai mult si sa va iubiti duhovniceste unii pe altii.

  Acestea sunt sfaturile mele pe care le dau tuturor celor care vor sa se mantuiasca si sa dobandeasca Imparatia Cerurilor. Dar va rog si eu acum sa nu ma uitati la sfintele voastre rugaciuni, ca sunt batran si bolnav si in curand trebuie sa stau inaintea Domnului nostru Iisus Hristos, sa dau raspuns de toate faptele mele, bune sau rele, cate le-am facut pe acest pamant. Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti, prin harul Duhului Sfant, ca sa mosteniti viata cea vesnica intru lumina si slava Preasfintei Treimi. Amin.

  de Arhim. Cleopa Ilie

 5. Ortodox spune:

  Din nefericire, s-a ajuns la sintagme de genul … Oastea Domnului, Turma Sf Ilie, Noua Dreapta, Vladimirestii, Visarionistii, Legiunea Arhanghelului Mihail, si cate-or mai fi …

  Atunci când cineva spune :
  – Eu sunt din Oaste ..
  sau
  – Eu merg la Visarionisti …
  Este clar că s-a produs o ruptură, şi că s-a făcut delimitarea de Biserica Ortodoxă ….care este Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească …după cum mărturisim în Crez.

  Un lider spiritual nu trebuie să genereze astfel de separatisme, să fim serioşi.
  Ce-ar mai fi ? …să auzim de afirmaţii de genul
  – Eu sunt Cleopist, şi ascult în special de cuvântările părintelui Cleopa Ilie .

  Ce sa mai zicem de Noul Ierusalim ? Pe langa secte (unde MANDRIA a biruit totul), este cea mai pura forma de mandrie, cel mai PUTUROS pacat inaintea lui Dumnezeu.

  Nu am nimic cu nimeni, nu contest, nu suspectez si nu încerc să impun nimănui punctul de vedere ortodox. Să vorbească faptele noastre, pentru că , credinţa fără fapte este moartă …după cum ne spun Scripturile.

  La fel şi rugăciunea …dacă nu este ajutată, de celelalte virtuţi, este făcută în zadar.
  „ Dacă vrei ca rugăciunea ta sa zboare, dă-i două aripi: postul şi milostenia. ” (Sf Ioan Gură de Aur)

  Care este scopul intervenţiei mele aici ?
  Acela de a arăta abaterile şi cărările lăturalnice pe care merg cei, ce nu se identifică 100% cu Trupul lui Hristos …adică, Biserica Ortodoxă.

  „Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui. ”
  Sfânta Evanghelie după Matei (16,18)

  Mântuitorul spune clar …Biserica Mea, nu Bisericile Mele …nu mişcările Mele de renaştere spirituală, nu grupuleţele, nu sectele Mele, nu adunările Mele (a se vedea Oastea Domnului şi tot ce înseamnă sectarism), nu casele mele de rugăciune, nu biserici aparte de Biserica Dreptei (orto) Credinte (doxa).

  Domnul Iisus Hristos, nu are nevoie de atele ajutătoare (alte culte, alte biserici) …ca să se ţină pe picioare.
  Mântuitorul nu are nevoie de „cârje” cu care să meargă.
  Biserica Ortodoxă, nu este atât neputincioasă şi nu are nevoie de …puncte de sprijin, din afara Bisericii Ortodoxe.
  Mântuitorul nu este olog, ci îi vindecă pe ologi.

  Biserica Ortodoxă este Una ! Punct.

  Toate celelalte disocieri, reprezintă abateri de la Sfânta Tradiţie a Bisericii Ortodoxe. Să luăm aminte la cele insuflate nouă de Sfinţii Părinţi.

  Rog iertare pentru îndrăzneală. Doamne ajută !

  • Lid spune:

   De asta cind ajung mari aCESTI COPII CARE „S-AU LEpadat de satana” il injura pe Dumnezeu ? Atunci care este valoarea acestui botez? Va amintiti cite persoane au fost martore la botezul dvs. cind v-ati lepadat de satana?
   Daca parintii dvs. cind v-au nascut, v-ar fi si cununat cu o fata urita si lalie v-ar fi placut? De aceea ostasii fac un nou legamint. Un bebelus nu stie ce face.
   Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu.
   Imi pare rau sa va spun, dar piatra nu este Petru, este Iisus Hristos, piatra din capul unghiului, pe Hristos este zidita biserica nu pe un om.
   Ps 118.22;
   Efeseni 2:20 fiind ziditi pe temelia apostolilor si proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.
   1Petru 2:6 Caci este scris in Scriptura: „Iata ca pun in Sion o piatra din capul unghiului, aleasa, scumpa; si cine se increde in El, nu va fi dat de rusine.”
   Biserica lui Hristos sunt toti credinciosii lui de pe pamint nu o anume biserica sau organizatie. Biblia spune: va rataciti fiindca nu cunoasteti scripturile, nu pentru ca nu tineti invatatura ortodoxa sau sfinta traditie.
   Matei 22:29 Drept raspuns, Isus le-a zis: „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
   Inca mai aveti vreme sa va caiti de ce a-ti scris aici si ma rog ca Domnul sa se indure de dvs. si sa va intoarceti la El cu toata inima pina nu plecati in vesnicie.
   Dumnezeu sa va ajute sa va pocaiti cu adevarat!
   Vom fi judecati dupa Biblie, care este Cuvintul sfint a lui Dumnezeu, nu dupa traditiile omenesti. Si fariseii aveau vreo 400 de legi cind a venit Domnul Isus, dar f. multe dintre ele erau facute de ei, adica tot traditii omenesti.
   Ce le spune Domnul Iisus:
   6 Isus le-a răspuns: „Făţarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, după cum este scris: „Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine.
   7 Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.”
   8 Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu şi ţineţi datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor, şi faceţi multe alte lucruri de acestea.”
   9 El le-a mai zis: „Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră.(sfinta traditie).
   Dumnezeu sa va ajute sa treceti chiar dincolo „de punte” si sa-l cunoaste-ti pe El cu adevarat.

 6. Oastea Domnului, se afla intr-o rara forma de mandrie. Ma tem ca in privinta acestei grupari vrajmasul a biruit cu desavarsire . Dumnezeu sa-i ajute si sa-i miluiasca !

 7. vasisv spune:

  Eu sunt cel care am creeat aceste filme despre oastea domnului , parintele este cel care a predicat iar eu sunt cel care le-am publicat , ma numesc Vasile si sunt din Suceava. Fratilor oastea domnului incalca in mod constiincios Hotararile Sfintilor parinti din cele 7 Sfinte Sinoade ecumenice, si am sa va lamuresc pe scurt cum incalca oastea domnului aceste hotarari si canoane ale Biserici Ortodoxe 1 , canta cu organe muzicale in biserica sau in adunari , cantari inchinate Lui Dumnezeu , uitati cum au talcuit Sfintii Parinti psalmul 150 ;Talcuirea psalmului 150 de Sfintii Parinti ;Lăudaţi-L pe El în timpane şi în horă, lăudaţi-L pe el în strune şi în organe! 5 Lăudaţi-L pe El în chimvale bine-răsunătoare, lăudaţi-L pe El în chimvale de strigare! De demult, lăudîndu-L pe Dumnezeu în dumnezeiasca Biserică, leviţii întrebuinţau organele acestea nu pentru că Dumnezeu Se veselea de glasul lor, ci pentru că primea scopul celor făcute.Căci Îl auzim pe Dînsul zicînd Iudeilor că Dumnezeu nu Se veseleşte de cîntări şi de viersuiri: „Depărtează-ţi de la Mine glasul cîntărilor tale, şi glasul organelor tale nu-l voi auzi! Deci a slobozit să se facă acestea vrînd să-i izbăvească pe 2.dînşii de înşelăciunea idolilor: că – de vreme ce erau iubitori de jocuri şi de rîsuri, iar acestea toate se săvîrşeau în capiştile idolilor – i-a iertat să cînte din organe, prin acestea trăgîndu-i (către Sine), şi cu vătămarea mai mică oprind-o pe cea mare şi mai-nainte învăţîndu-i cele desăvîrşite prin cele nedesăvîrşite.
  Toată suflarea să laude pe Domnul!
  Nu Iudeii numai, ci toţi oamenii: că, după dumnezeiescul Apostol, Dumnezeu nu este numai al Iudeilor, ci şi al neamurilor. Deci, în Psalmul 144, a zis: „Bine să cuvînteze tot trupul numele cel sfînt al Lui!”, iar aici: „Toată suflarea să laude pe Domnul!”, dar nici acolo nu a numit trupul singur, nici aici suflarea singură, ci prin amîndouă stihurile ne porunceşte a lăuda pe Dumnezeul tuturor şi cu trupul, şi cu sufletul.
  si este scris cu litera mare in Pidalion ; ORGANELE MUZICALE IN BISERICA SAU CANTARI INCHINATE DOMNULUI ESTE BLASFEMIE, oastea si preotii ostasi stiu asta? O alta problema este predicatul in public de catre mireni uitati ce spune Canonul 64 de la Trulan; Preoţia este dată de Hristos, Arhiereul Cel Veşnic, prin succesiune apostolică (In. 20, 22-23). Apostolii, la rândul lor au hirotonit diaconi, preoţi şi episcopi (Fil.1,1; F.A.6,6; I Petru 5,1; F.A. 20, 28; Tit 1,7), ceea ce implică păstrarea harului în Biserica lui Hristos[3]. Doar aceştia, hirotoniţi canonic, au puterea şi dreptul să predice cuvântul lui Dumnezeu. Canonul 64 al Sinodului Trulan interzice mireanului să înveţe cele ale credinţei în chip obştesc, fără să fie mandatat de episcop, în cazuri speciale el putând fi însă trimis de acesta ca misionar, cu binecuvântarea şi din încredinţarea sa (cum au fost Iustin Martirul şi Filosoful, Hermias, Tertulian din Cartagina). 3 O alta problema la oastea domnului este adunarile impreuna cu sectarii , uitati ce spune Parintele Arhimandrit Ioanichie Balan despre secte;Sa nu discutam cu sectantii, nici sa citim cartile lor, oricit de frumoase ni s-ar parea; nici sa le aducem in casele noastre, nici sa le dam altora pentru citit, nici sa stam cu ei la masa, nici sa scultam predicile si cintarile lor, prin care amagesc lumea mai mult, ca sa nu vina peste noi mania lui Dumnezeu si asa sa ne lepadam de credinta si de mantuire.
  Sa nu primim nici un fel de sectanti, pagani sau atei in casele noastre, ca nu cumva sa huleasca credinta adevarata si astfel sa alunge de la noi pe Hristos si sa fim apriti de la Sfinta Impartasanie.
  Sa nu primim nici un fel de sectanti, pagani sau atei in biserica noastra, afara de cei care vor sa se intoarca la Ortodoxie, nici sa luam daruri de la ei, nici sa le dam daruri si sa mergem in casele lor, ca sa nu cadem din credinta. Iar daca cineva aude ca umbla sectantii prin sat si incep sa amageasca pe unii, imediat sa fie instiintat preotul, iar cartile aduse de ei sa fie predate preotului. O alta problema a ostasilor este ca fac adunari inafara bisericii , Duminica seara in loc sa mearga la vecernie fac adunari inafara biserici , stii vreun ostas ca la vecernie se citesc cele 7 mari rugaciuni? ei refuza cele 7 mari rugaciuni si merg la adunare , mare pacat .. si mai sunt si alte abateri ale ostasilor , nu citesc Sf Canoane ale Biserici Ortodoxe, nu citesc Sf Hotarari ale Biserici Ortodoxe , nu citesc din Sfinti Printi, fac legamant , prin aceste legamant vor sa apara mai aparte de credinciosii de rand… asta este adevarata oastea domnului , DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUESTENE PE NOI PACATOSII . AMIN.

 8. cristi spune:

  Slavit sa fie Domnul!eu sunt cristi si sunt Crestin Ortodox si de asemenea fac parte din Miscarea Misionara Crestin Ortodoxa „Oastea Domnului”.rog pe Domnul sa imi ingaduie sa scriu in acest blog.eu nu sunt mare.am inceput o facultate(electronica si telecomunicatii la iasi)dar nu am trecut de primul an ca eu sunt mai practic”de felul meu ,imi caut de munca,nu am familie personala,parinti sunt despartiti;acesta a fost un rezumat sa stiti in mare cine sunt ca individ.de mic parinti m-au adus la adunare,mie nu-mi placea ca m-i se parea plictisitor sa tot asculti oameni care vorbeau despre un Dumnezeu care facea atatea lucruri grozave prezentate in Sfanta Scriptura dar si din vietile lor personale,si a continuat asa pana prin clasa a 7-a cand fratele meu mai mic a murit intr-un accident de masina.la inceput am crezut ca eu am fost vinovat si astfel am intrat intr-o depresie si intr-o auto-izolare de restul prietenilor si desigur nu m-am mai dus la adunare.in tot acest timp datorita gandirii mele „tehnice”(am cunostinte practice de electronica)am gandit o multime de modalitati si dispozitive cu care sa il ucid pe cel care l-a omorat pe fratele meu.dar prin clasa a 10-a m-am intalnit cu un var si din vorba noastra m-a intrebat care mai este relatia mea cu Dumnezeu si cum mai e partasia mea cu fratii si surorile in Domnul Iisus din adunare.dupa ce am vb cu el,el m-a invitat intr-un sfarsit de discutie pe care am avut-o la adunare unde se ducea el.m-am dus si de atunci am inceput sa vad cu alti ochi adunarea,in sensul ca ceea ce se vorbea despre Domnul nu mai erau motive de plictiseala,si astfel am inceput sa ma duc iar la adunare,apoi am inceput sa ma duc si la scoala Biblica unde s-a intensificat o dorinta a mea fireasca ca apoi sa aflu ca chiar se incurajeaza acest lucru:este vorba despre un legamant cu discernamant.si astfel am simtit nevoia ca intr-o adunare de revelion cand ne-am asezat intreaga adunare la rugaciune ca Domnul sa ne gaseasca la rascrucea dintre ani in rugaciune,sa fac un legamant,o declaratie publica fata de Domnul in primul rand si fata de fratii si surorile din acea adunare,un legamant in care ma angajam constient si cu discernamant ca voi lupta impotriva firii mele cele stricate si impotriva a tot ceea ce este rau in mine,si toate acestea sa le fac cu ajutorul lui Dumnezeu.de atunci totul e mai clar decat inainte.iar gandurile care m-au doborat atat de tare au disparut,razbunarea pe care o doream atat de mult a disparut dar din momentul legamantului parca suportii care tineau sufletul meu intr-un echilibru cat de cat au disparut si totul a casut pe umerii mei,atunci am simtit cand povara de pe umerii mei o mai lua din cand in cand Domnul meu,dar simteam si cand o lasa pe umerii mei ca eu sa stiu unde am o slabiciune,si astfel viata mea a devenit o lupta in care stiam ca nu mai pot da inapoi ca si cum toate podurile din urma mea ar fi fost distruse si astfel chiar daca as vrea sa dau inapoi,sa nu pot.legamantul meu l-am simtit si ca pe o declaratie de razboi,dupa cum zicea un frate intr-o predica,o declaratie in care declari razboi celui rau,caci asta si faci in momentul in care doresti sa urmezi pe Domnul indiferent de primejdii.din acel moment am cazut ca cel mai mare pacatos in pacatele care aparent sunt nesemnificative,cel putin pentru modul nostru de gandire,dar in acelasi timp am fost si ridicat mult caci Domnul a fost langa mine,ca doar diferenta dintre noi oamenii nu este numarul de pacate pe care le facem ci ceea ce invatam de la ele si mai ales ceea ce facem dupa ce am facut un pacat care nu l-am putut evita sub nici o forma si cu nici o putere pe care o avem noi oamenii(fizica,psihica).iar lupte vin din toate partile,din partea diavolului,mai ales din astfel de bloguri in care oricine poate zice ce vrea,dar nu oricine din cei ce scriu pe net,in general,despre acest subiect si altele inrudite cu acesta,nu au o viata in care doresc sa lupte practic cu firea cea stricata din fiecare din noi,fire care doreste lucruri(de la lucruri materiale pana la cele mai putin materiale) neziditoare pentru noi.ca nu degeaba este scris in Sfanta Scriptura ca sa nu marturisesti stramb,ori,cei care zic lucruri dure despre o lucrare care in radacina ei nu are nimic nedrept,oare nu pacatuieste.eu va implor sa cititi despre istoria Oastei Domnului(carti ca istoria unei jertfe sau Hristos marturia mea s.a.)care sa va prezinte esenta Oastei(va recomand sa cititi si nu sa vorbiti cu oamenii ca nu cumva sa va calc principiul de a vorbi fizic cu un „sectar”cum ziceti voi ca sunt ostasii).este adevarat ca oastasii din Oastea Domnului au gresit,dar sunt cativa,nu sunt toti,e usor sa plece la oaste cei care cauta la fata omului,dar nu care il cauta pe Iisus,de exemplu eu cunosc o fata care a plecat pentru un baiat,sau tot o fata care a plecat la baptisti pentru ca acolo se ingaduie cantari adresate Domnului si in variante rock cum la oaste nu este asa.asadar este simplu sa vorbesti din afara despre ceva care poate nu te afecteaza,dar cand vezi ca vin persoane care habar nu au o partasie cu Dumnezeu cau care ,poate,nu au citit ,ca sa nu mai zic studiat,Biblia,si spune despre o lucrare care e inspirata de Duhul Sfant ca este sectara,adica impotriva lui Dumnezeu si implicit a Duhului Sfant,cand nu stie ce inseamna sectar…eu va implor,cercetati cu ochii vostri si cu mintea voastra sa ganditi ce este bine si ce este rau dar mai ales rugati-l pe Domnul sa va ajute si sa va lumineze,nu fiti niste copii care copie o parere,ca daca acea parere este rea si voi veti avea o parere rea despre un lucru anume.eu va pot spune doar un lucru:legat de exemplul de mai sus cu declaratia,si legat si de acest lucru,si anume:o lucrare care este impotriva lui Dumnezeu este automat pentru cel rau,iar in momentul in care Oastea Domnului este lovita si este afectata direct de luptele pe care le da cel rau sa o strice si sa o distruga,acea lucrare este ca o declaratie de razboi impotriva celui rau.ea are toate armele pe care le are Biserica Ortodoxa impotriva celui rau pentru ca armele Bisericii sunt si ale oastei caci Duhul Sfant este acelasi,doar unul singur,Cel adevarat,la fel si Iisus,la fel si Dumnezeu Tatal.asadar ganditiva la replica pe care a dat-o Iisus ucenicilor cu privire la cei care scoteau draci in numele Lui,oare voi nu faceti aceeasi greseala cu cea facuta de Apostoli!?eu ca ostas ma bucur ca sunt lovit de cel rau prin diferiti oameni din diferite pozitii sociale dar nu ma bucur cand sunt lovit de fratii mei,voi care sunteti in aceeasi Biserica cu mine.unde este dragostea?unde este dorinta de a ne ajuta reciproc?ca daca veti citi istoria oastei veti observa ca primi membri ai Oastei Domnului a ajutat Biserica Ortodoxa si chiar si acum mai ajuta chiar daca mai putin,dar aceasta slabire a puterilor noastre,a ostasilor,este datorata de marirea tot mai mare a atacurilor celui rau impotriva noastra,atacuri care provoaca rani adanci.ostasii v-au ajutat si va ajuta in continuare dar ganditiva ca poate Domnul asteapta un ajutor si din partea voastra,ajutor catre ostasi.Oastea Domnului incepe sa se stinga pentru ca ostasii dezerteaza tocmai pentru ca sa facut tot mai multe compromisuri,poate o sa va bucure asta dar va rog sa va ganditi din amandoua perspective:una ca daca se stinge ati scapat de o lucrare a celui rau sau a doua se stinge scapand de o lucrare a Duhului Sfant.o judecata tot va veni si atunci vom afla totul dar daca veti afla ca ati vorbit sau ati gandit rau impotriva unei lucrari a Duhului Sfant,lucrare prin care voi ati fi putut face ceva pentru raspandirea si la cei necredinciosi a Cuvantului lui Dumnezeu,dar voi in schimb ati copiat o parere rea.oare care o sa fie raspunsul lui Dumnezeu:pajistea verde sau ghena?!fiti dar constienti la ce spuneti si mai ales la ce scrieti prin astfel de mijloace ca nu doar mantuirea voastra este in pericol,ci si a celor care citesc aceste pagini.Domnul sa ne ajute in toate lucrurile randuite de El si sa ne dea putere sa trecem peste orice ispita.

  • Treaba cu legamantul, de care tot zici tu, am auzit-o numai la secte. Sunt inregistrari video pe tot internetul cu astfel de marturii publice, numite legamant.

   Imi pare rau pt tine, ca te-ai apropiat de marginea prapastiei si nu vezi clar ce se intampla. Iosif Trifa a gresit colosal cu aceasta miscare : oastea domnului. A ratacit pe multi, de a-l mai afla pe Hristos. Oastea domnului e o secta, din pacate.

   Dumnezeu sa-l ierte pe Trifa, in atotmilostivirea Sa.

 9. anonim spune:

  am si eu o nelamurire…din cate am inteles…cei din Oaste nu au voie sa aiba relatii(adica sa fie impreuna) cu cineva din afara adica inclusiv cu cineva orotox…nu sunt sigur de asta si nici nu inteleg de ce ar fi aceasta restrictie…de aceea vreau o lamurire in acest sens…multumesc

  • Administrator spune:

   Eu nu am auzit nimic despre asta. Daca aflu ceva, iti spun.

  • CIP spune:

   In Oastea Domnului nu se interzice sa ai relatii cu persoane din afara. Nici nu ar putea cineva sa iti interzica. Dar, orice bun duhovnic il povatuieste pe un fiu duhovnicesc sa evite o relatie cu persoane de alta confesiune decat cea ortodoxa. In plus un duvocnic intelept, sfatuieste ca este bine ca relatiile pe care le ai sa fie numai relatii serioase, care vizeaza casatoria, nicidecum aventura. Si avand in vedere casatoria este bine sa cauti acea persoana alaturi de care crezi ca te poti mantui, adica sa fie evlavioasa, sa respecte si sa iubeasca randuielile si invatatura sanatoasa.
   Acesta este sfatul care ti-l va da si orice ostas intelept: sa ai relatii doar cu acei ortodocsi evlaviosi. Sa eviti persoanele carora le place discoteca si desmatul, imbracamintea lumeasca provocatoare si alte cele de suflet pierzatoare.
   Mai trebuie avut in vedere si urmatorul fapt: la Oastea Domnului se fac nunti dupa predania Sf. Ioan Gura de Aur si a pr. Cleopa. Adica fara muzica lumeasca, fara dans si fara bautura. Cu prezenta preotului, cu rugaciune si cu cantari duhovnicesti. Si un ostas serios trebuie sa aiba in vedere sa isi aleaga o persoana care are puterea sa treaca peste obiceiurile lumesti legate de casatorie, indiferent de ce vor spune nemurile si prietenii.
   Acestea sunt limitele pe care esti sfatuit, nu obligat ca sa le respecti. Binenteles, daca le respecta sau nu depinde de fiecare in parte, dar trebuie tinut cont ca un om care nu are frica de Dumnezeu si o constanta in a se stradui pe calea mantuirii, este mai expus tentatiilor si ispitelor. Si daca alegi fara intelepciune un drum alaturi de o persoana fara traire duhovniceasca, ai mari sanse sa iti iei singur o cruce grea.
   Acuma pot sa fie, nu zic nu si parinti mai conservatori, mai ingusti si sa nu isi lase copiii sa aiba o relatie cu o persoana care nu este din Oastea Domnului. Dar nu mi se pare intelep, pentru ca nu inseamna neaparat ca daca este ostas este si cuminte si se va mantui, si nici ca daca nu este ostas este o persoana fara evlavie si nu se va mantui.
   Oricum, daca un ostas se casatoreste cu o persoana care nu este din Oastea Domnului afla ca va fi in continuare binevenit la intalnirile ostasilor.

 10. cristi spune:

  as vrea sa raspund „anonimului”ca in materie de relatie o sa iti spun exact cum gandesc eu:a fi impreuna cu cineva trebuie sa aiba ca singur scop casatoria,cand ma intalnesc cu o sora,eu personal caut sa fie Crestin Ortodoxa dar mai ales sa fie si in purtare Crestin Ortodoxa deoarece imi doresc sa am un ajutor in casnicia mea ca impreuna sa crestem in credinta si sa ne sprijinim la greu.Din acest motiv probabil veti observa ca majoritatea fratilor din Oastea Domnului se vor casatori tot cu surori din cadrul Oastei Domnului.Si asta dintr-un singur motiv,motiv care nu tine de faptul ca se duce doar la biserica si nu si la adunarile Oastei Domnului sau poate chiar uraste intr-un fel Oastea,ci pentru ca exisa partasia unii cu altii in adunarea Oastei,partasie care inlatura total nevoia de a avea o relatie de lunga durata inainte de a te casatori,de obicei cei care doresc sa aiba un timp mai mult de a se cunoaste sunt persoane care au locuit in alte judete si nu sau intalnit prea mult.Dar partasia dintre frati si surori este ceva care pur si simplu elimina multe practici care se obisnuiesc in lume.Dar ca sa fiu mai exact la intrebarea ta „anonimule”,am sa spun ca nu ma intereseaza si nu intereseaza pe nimeni din Oastea daca este Ortodox sau face parte si din Oaste,ci pur si simplu caut pe cineva care sa aiba aceeasi dorinta de traire cu mine,aceeasi dorinta de a nu fi Crestin Ortodox doar de suprafata,ci sa fie traitoare,iar copii nostri sa fie traitori in credinta in Iisus Hristos.Dar vreau sa mentionez un lucru,sunt cazuri in care Ostasii au plecat la alte confesiuni,dar din ceea ce am vazut,ceea ce am auzit,eu va pot spune ca cei care au plecat(aproximativ 60-70%)au plecat nu din motive de credinta,adica pentru ca acolo au gasit adevarul adevarat,ci au plecat din motive foarte prostesti uneori chiar absurde cum ar fi surorile au plecat pentru baieti,si invers,sau au plecat pentru ca in anumite confesiuni li se ingaduie sa cante cantari pe melodii rock,si alte motive de genul acesta.De aceea doresc inca o data sa nu mai bagati pe toti ostasii in aceeasi oala pentru ca sunt altii dintre care sunt si eu care au ca scop scopulprimar,cel al fratelui Preot Iosif Trifa,si anume de a ajuta cu Iisus impreuna sa aducem pe cati mai multi oameni la Ortodoxie,dar nu doar sa vina la biserica si atat,ci sa si traiasca ceea ce invata,ceea ce aud,ceea ce descopera.Nu judecati ca sa nu fiti judecati.Nu judecati o lucrare pur romaneasca si pur Crestin Ortodoxa ca daca faceti asta,va luptati cu proprii vostri frati.Slavit sa fie Domnul.

 11. anonim spune:

  sa nu ma intelegeti gresit:|…nu am vrut sa deranjez pe nimeni…imi cer mii de scuze daca am adus vreo ofensa….dar vorbesc din proprie experienta….prietena mea face parte din Oastea Domnului si parintii ei nu o lasa sa aiba iubit decat din Oaste….noi ne intelegem foarte bine, ne iubim dar ea nu vrea sa afle parintii ei de relatia noastra desi suntem impreuna de cateva luni bune…ei ii e frica ca daca va afla tatal ei o va obliga sa nu ma mai vada..si sa ne desparim ..adevarul e ca noi mai avem vreo 2 ani pana la varsta de 18 ani:D……dar nu stiu, intre noi deja a inceput sa fie ceva serios si chiar mi-as dori sa pot vorbi cu tatal ei si sa ii explic ca eu nu am nimic impotriva Oastei Domnului si chiar as dori sa merg si eu intr-o duminica la intruniri…chiar nu stiu ce sa fac?Voi ce spuneti?Si inca o data imi cer scuze daca am gresit cu ceva.

 12. cristi spune:

  In primul rand,daca zici ca mai avetzi amandoi inca 2 ani pana la majorat,tatal ei are tot dreptul din lume sa ii spuna ce sa faca,cel putin pana face 18 ani.iar eu nu pot sa iti dau un sfat anume pt ca nu stiu care iti sunt intentiile tale,credinta ta,credinta parintilor surori si mai ales credinta surori(prietenei tale).iar ceea ce spuneai tu de dus la adunare ar fi o idee buna dar numai intr-un singur caz,daca te duci la adunare,te duci ca sa asculti,inveti si sa pui in practica Cuvantul lui Dumnezeu,te duci pentru Iisus si nu pentru o sora.iar daca o iubesti!intreaba-L si pe Iisus ce zice despre dragostea ta si cerei sfatul si din experienta iti spun ca iti va raspunde.iar ceea ce spuneai tu ca ai vrea sa te duci la parinti ei si sa le spui care sunt intentiile tale sincere,cred ca tine de cat de barbat esti si mai ales de cat de mult o iubesti,dar te avertizez ca Dumnezeu are propriul plan pentru fiecare si uneori nu coincide cu planul nostru.de aceea te indemn sa te rogi cu sinceritate si cu cuvintele tale,aici ma refer la o rugaciune libera,rugaciune in care sa fi clar si concis ce vrei si cel mai important lucru care sa il faci dupa ce te rogi e sa nu te indoiesti ca Domnul iti va raspunde.Domnul sa fie cu noi cu totzi.

 13. anonim spune:

  multumesc pentru sprijin

 14. VASILE spune:

  Fratilor ma numesc Vasile eu am postat aceasta adevarata predica despre asa zis oastea domnului, oastea domnului incalca in mod constiincios Sfintele Canoane ale celor 7 sinoade ecumenice….. oastea domnului este o erezie foarte bine ascunsa in biserica Orotodoxa… documentati pidalionul si o sa vedeti cine este oastea domnului….

 15. statornic spune:

  Slavit sa fie Domnul!
  Fratilor,trebuie sa fim proAdevar,proHristos,pentru Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfant,sa nu lovim in Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu si in cei ce iubesc si traiesc pocaiti la picioarele Lui,de dragul invataturii noastre stramosesti ortodoxe,adevarata ortodoxie,adevarata traire a credintei ortodoxe se face la Crucea lui Hristos Mantuitorul si Domnul nostru.Nu-L prigoniti pe Hristos si pe ai Lui pentru invatatura voastra.
  Domnul Dumnezeu sa se indure de voi si sa va lumineze !Amin.

 16. Dan Antonovici spune:

  Sa-mi fie iertat un comentariu. Mu am sa tin nici cu Oastea Domnului si nici cu Preotul Anitulesei Gheorghe care-o critica.
  Nu am nimic cu Oastea Domnului, poate or fi gresiti sau gresesc ca ies de sub sfera traditiei ortodoxe si seamana intr-un fel cu forma de manifestare de tip sectar. Adica fac adunari fie la biserica fie la o casa particulara asa cum fac si sectarii, termenul de „adunare” este de tip sectar, un ortodox nu trebuie sa se lase compromis. Isi zic „frati” si „surori” asa cum procedeaza sectarii, iarasi se comprimit folosind acesti termeni. Tin predici in adunari nu preotii ci laicii, asa cum fac sectarii. Canta la instrumente in biserica asa cum fac catolicii si sectarii. Cantarile lor nu sunt bisericesti (cele care se canta de ortodocsi in biserica) ci au tenta populara, asa cum fac sectarii. Versurile cantarilor nu sunt rugaciuni cantate cu text consacrat de tip ortodox care sa fie compuse de sfinti cantareti, ci sunt versuri foarte asemanatoare cu cele ale sectarilor. Se vede ca in toata manifestarea lor cultica exista un duh strain care-i indeparteaza de duhul ortodox autentic. De aceea dragii de ei sunt stigmatizati cu toate ca ei se cred ortodocsi cu daruire si asa este, o fi interiorul lor in mai multa evalavie si rivna pentru Dumnezeu, mai mult decit un ortodox normal, ce folos ca manifestarile exterioare pe care le-am amintit ii tradeaza a fi mai aproape de altii decat de biserica lor ortodoxa. Aici mai trebuie lucrat. Preotii care-i supravegheaza si nu-i lasa sa cada in erezie, ar trebui sa le vorbeasca de acest aspect si sa incerce sa corecteze, poate ca o fac, dar nu sunt ascultati si aici gresesc rivnitorii de ostasi ca nu „asculta”, am avzut bine ca neascultare l-a coborit pe Adam din Rai.
  In ceea ce priveste Parintele Gheorghe Anitulesi, din predicile pe care le-am ascultat, pare a se desprinde si el din sfera normala a preotilor din care face parte si chiar ceva mai mult duce la extrama destul de periculoasa tonul de justitiar sau judecator. Ma gandesc ca daca ar proceda toti preotii sau o parte din ei tinind astfel de predici ar aduce mai multa eficienta la intarirea credntei sau ar fi in stare de razboi permanent cu cei pe care-i critica? Este bine sa arati unde se greseste si sa cauti sa indrepti nu sa critici. Pentru ca daca ceea ce ai spus tu nu a avut ca finalitate indreptarea sau elimimarea raului atunci nu te-ai facut de folos, dimpotriva ai intaritata sau ai inversunat pe cel care l-ai critic la o mai mare rautate pe care a-i provocat-o tu Parinte Anitulese prin tonul taios adica de judecata si condamnare.
  Il sfatuiesc pe Parintele Anitulesei sa fie duhovnic si nu arhanghel sau razboinicul luminii. Un duhovnic sfatuieste si-l ajuta pe gresit sa se indrepte sau sa indrepte greseala. Am ascultat pe multi duhovnici de felul cum vorbesc si chiar pe unii care i-am auzit si vazut cum au indreptat pe sectari si pe cei ce faceau pacate mari (Pr. Cleopa si Pr Argatu) care aveau in ei intr-adevar „duhul blandetii”. Parintele Argatu a lamurit un autocar de predicatori sectari care au mers la Cernica hotariti sa-l atace pe acest preot si sa-l faca de ras, minunea a fost ca in 20 de minute parintele i-a lamurit din caiteva cuvinte incat s-au intors smeriti la autocar, iar unii dintre ei s-au botezat la ortodocsi. Vreau sa ma inteleaga acest parinte ca nu este totul sa critice pe cei care sunt gresiti si sa-i arate cu degetul in public, ci, ar fi mai valoros sa-i intoarca de la greseala. Are acest preot astfel de rezultate sau si-a castigat numai meritul de a vorbi? Dumnezeu nu vrea numai vorbitori ci si lucratori, sa stie sa imbine cuvintul cu fapta. Are parintele aceste merite? Daca le are atunci il felicit. Sa fie atent acest parinte, pe care nu-l cunosc si nici n-am auzit de el pina acum sa selecteze bine pe cine critica in predicile sale. Daca considera indreptatit sa critice pe sectari, catolici, masoni, nu-i este permis sa critice pe duhovnicii ortodocsi, indiferent pe care, pentru ca sunt foarte sigur ca parintele Anitulesei este tinar si fara de experienta in comparatie cu duhovnicii care au lucrat in ogorul bisericii o viata, s-au jertfit pentru aceasta. Nu-i frumos Parinte sa faci asemenea lucruri in propria ta biserica. Eu stiu ca in Biserica cel care judeca pe un preot gresit este episcopul si nu un preot de rand. Sfatuiesc pe parintele Anitulesei Gheorghe sa se corijeze si scoata de internet acele postari prin care se ponegresc slujitorii bisericii, pentru ca le dati apa la moara sectarilor, va citeaza cand lovesc in preotii ortodocsi si asa contribuiti la decridibilizarea preotilor otodocsi si a bisericii in general.Fiti intelept si cumpaniti pentru ca din judecator veti deveni cel judecat inaintea lui Dumnezeu. Nu stiu daca aveti dreptate sau nu,mai putin conteaza, insa, ceea ce stiu este ca atitudinea dvs nu este corecta, nu se aude bine aduce sminteala si nici nu zideste.
  Daca am suparat pe ostasii Domnului si pe preotul Anitulesei imi cer iertare.
  Dan pacatosul

  • VASILE spune:

   Frate Dan Antonovici , daca triai pe vremea primului sinod ecumenic de la Niceea in anul 325 si al vedeai pe Sfintul Ierarh Nicolaie palmuindul pe Arie? ce aveai sa zici?

   • Nicolae Gligor spune:

    Draga Vasile , ma bucur de faptul ca nu te dezici de a fi roman si orthodox. Plus te asemeni perfect cu parintele care critica Oastea Domnului . Amandoi folositi cuvantul “sectar” si derivatele lui fara ai cunoaste sensul deci acelasi tip de ignoranti (neinformat – cu buna lui stiinta) ca 80% din natia noastra romana. Atat in materie de cultura si mai groasnic in materie de Religie, in speta Scriptura- Cuvantul lui Dumnezeu . Se vede ca-l folositi ca si cersetorul ajuns print care spargea nuci cu sceptrul regal (Print si cersetor -Mark Twain). Sectar (-bigot, desbinator, descriminator,cineva care uraste un grup de persoane…) sau mai bine zis Duh sectar – Duh de desbinare. Cu ce va desbina Oastea Domnului? Cu ce va uraste? Vezi dragule ca Duhul sectar sta peste tine si preotul acela.
    Nu am rabdare sa cumentez toate lucrurile care va dau de gol ( va arata ce goi sunteti )sau poate este vorba de aceeasi persoana ca si in dialogul parintele Cleopa si credinciosul ( securistul in monolog exterior).
    Deci nu cred ca aveti 8 clase elementare sau vi s-a dat diploma pe branza nu pe stinta. Vorbeste parintele (de altfel preotul era considerat un intelectual nu un tractorist facut de securitate preot) ca Parintele Iosif Trifa si cu unu Galaction de la Bucuresti au luat atitudine fata de Sfantul Sinod si … Greco Catolici … (ADEVARUL DESPRE OASTEA DOMNULUI. PART 4)… Ei Parintele este Gala Galaction si daca ati fi trecut cinstit clasa a 8-a stiati nuvela La Vulturi scrisa de acest mare Roman. Dragi mei tot acest mare Parinte al bisericii Ortodoxe Romane a tradus Biblia cea mai buna traducere a Vechiului Testament in limba Romana (ex. Psalmul 49 (50 “biblia sectara” vai de noi Cuvantul Domnului dezbina nu mintea noastra) Înţelegeţi dar acestea cei ce uitaţi pe Dumnezeu, ca nu cumva să vă răpească şi să nu fie cel ce izbăveşte) cea mai clara traducere , moartea vine ca o rapire si Domnul a promis ca vine dupa ai Sai de aceea uni urla si tipa cand mor ca nu este “Cel ce izbaveste” si altii spun “uite Domnul Isus” sau Sfanta Fecioara , ingeri … cum zice Fratele Traian “Sa vi sau sa-Ti trimiti solia”.Dragii mei sunt rau dar voi ma face-ti asa- sunte-ti ignoranti.
    Dascalul, Preotul si Primarul formau intelectualitatea satului. Dascalul crea legatura cu cultura si cultura universal adica transforma “animalul rational” – Petre Tutea -in Homo Sapiens-omul care gandeste.
    Preotul lega acel Homo Sapiens de Etern de Divin facindul Ecce Homo- iata omul(sa fi cu adevarat om).
    Nu poti fi Preot, Ostas … daca nu esti om in primul rand. Preotia … nici una nu exclude “OMUL” ele impodobesc omul.
    Primarul lega micro comunitatea de natie si natia de comunitate instaurand dreptatea pamanteasca.
    Satul sau orasul acesta creeau constinta sociala care toate localitatile creau ceea ce se numeste Constinta Nationala izvor de valori care naste eruditi care naste Sfinti.
    Stiu este prea greu pentru duhul de barfa si primitivism.
    Va rog un alt lucru nu mai folositi numele Sfantului Parinte Arsenie Boca ca pacatuiti. El nu avorbit asemenea stupizenii si polemici despre sectari . Astea sunt inventile voastre. Apropo de ce nu ati sarit in sus cand a fost arestat , batut, intemnitat dat afara din Preotie si Manastire. De ce ati tacut cu totii preoti si calugari? Daca Traia Parintele Trifa nu ar fi tacut . Plus era Mot ca Parintele Iosif Trifa (si amaratul de mine) om cu facultati (Teologie, Arte Plastice si 2 ani de medicina). Oameni care urmau Preotia din Chemare nu adusi in manastiri de copii ca nu avea ce manca si acum deveniti mari calugari se cred si in drept de a judeca in dreapta si stanga.
    Vorbea de Parintele Cleopa ca … Am asistat la o discutie cu Preasfintia sa Nicolae Corneanu (singurul care s-a smerit in fata poporului cerandu-si iertare pentru timpul petrecut sub communism – un adevarat Sfant Parinte) un frate de la Oaste a intrebat : “Este adevarat ca Parintele Cleopa este Duhovnicul Preasfintitilor?” / Parintele Mitropolit: Al meu nu! Nu l-am intalnit niciodata! Tot ce stiu despre el este ca in totdeauna a facut mai mult decat I s-a cerut. Dca aveti ceva in cap in afara de ignoranta si incultura judecati singuri. Nu vreau sa continui vom vedea la sfarsit cine a ajuns in Rai nu pe care ii bagam sau scoatem noi dupa parerea sau prostia noastra.
    Vorbeati de ascultare – Sfantul Sinod recunoaste Oastea Domnului dar voi va permiteti sa vorbiti contra. Hei tovarasi sunteti tot activi. Am crezut ca securistii ortodoxi au incetat si acum nu Biserica asculta de securitate ci ea de biserica.
    Comentati rugaciunea , cantarea – felul de inchinare de la Oaste – ce oameni bolnavi – da ce va canta cineva voua? Se roaga cineva la voi? Lasati pe Domnul sa ne spuna ca nu-I place ce ii aducem ca lauda si inchinare.
    Ce tot va interpuneti intre oameni si Dumnezeu. “Veniti la Mine toti cei truditi si impovarat si EU va voi da odihna …” , “Oricine vine la mine nu va fid at afara…”. Chiar nu vedeti ca v-ati pierdut directia si nu va vedeti lungul nasului.
    V-au luat Ostasii dreptul la Preotie? Ce fac mai mult alti ortodoxi decat ostasii? Nu vedeti ca pedalati pe duhul slab al urii si dezbinarii.
    Vorbea-ti de Vecernie ca nu vin ostasii- eram intr-o biserica unde erau 3 Parohi, unul venea (normal ca nu era ca ostasi sa tina Vecernia) cilalti ce faceau? Jucau la Robingo? Nu vedeti ca sunteti deplasati.
    Sunteti naive si iresponsabili. Toate bisericile crestine voi pregatiti Apocalipsa 7,13“Iar unul dintre bătrâni a deschis gura şi mi-a zis: Aceştia care sunt îmbrăcaţi în veşminte albe, cine sunt şi de unde au venit? 14. Şi i-am zis: Doamne, Tu ştii. El mi-a răspuns: Aceştia sunt cei ce vin din strâmtorarea cea mare şi şi-au spălat veşmintele lor şi le-au făcut albe în sângele Mielului.
    Musulmanii sunt déjà majoritari. Preotilor nu le pasa de credinciosi ca sa-I adune ba din contra ii dezbina pe motive de ignoranta si necredinta dar musulmanii isi duc la indeplinire planul lor zi de zi. Dar cred ca pentru multi preoti nu-I nici o problema asa cum au slujit comunismul dand la moarte fratii Ostasi vor fi foarte buni musulmani utand ca si inainte si acum pe Domnul Isus si Jerfa ce ne da Pace si Viata.
    Ma opresc aici. Cred ca orice om normal ar sta sa cugete (sau asta este specifica doar ardelenilor) v-am dat destule exemple ca sa va fie rusine si sa va smeriti. Smerenia este un Dar nu poti vorbi despre ea cum faceti voi – o ai sau nu o ai.
    “Adevarul va va face slobozi” – “Adevarul daca nu e revelat nu e adevar” – Petre Tutea.
    Doamne Isuse Tu care esti Calea, Adevarul si Viata ajutane pana la moarte sa credem asa si i-ti multumim nencetat ca Tu ne-ai spus ca “Dumnezeu este IUBIRE”

    Totonto Junie 14,2010
    Nicolae Gligor

 17. Ortodoxia spune:

  Oastea Domhului sapa la temelia Bisericii Ortodoxe. Trebuie sa ne pazim de o asemenea grupare sectara.

  Punte catre sectari, cum zicea Parintele Cleopa.
  Sa ne fereasca Dumnezeu, de acesti lupi imbracati in piei de oaie.

 18. Lid spune:

  Draga moderatorule, vad ca nu vrei sa afisezi ce am scis eu, pentru ca am scris adevarul, si asta va zgirie la urechi, cum spune Biblia. Dar minciunile sau exagerarile pline de ura cu privire la Oastea Domnului ale parinteleui Anitulesei le afisezi.
  Imi pare rau dar trebuie sa-ti spun, ca daca ai citit ce am scris eu iti va sluji de marturie in ziua cea mare a Judecatii, nu vei putea spune ca nu ai stiut. Ba mai mult vei da socoteala pentru ca prin acest blog in loc sa raspindesti Evanghelia Domnului noustru Isus Hristos, tu raspindesti minciuni si traditii si-i impiedici in felul acesta pe oamenii sinceri care cauta pe Dumnezeu, sa-l cunoasca si ii duce-ti la iad.Cum spune Domnul Isus:
  Matei 23:13 Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre, nu-i lasati sa intre.
  Domnul sa se indure de voi, ca venirea Lui este f. aproape.

 19. Petru spune:

  … Daca pe Forumul Domniilor Voastre, socotit al Bisericii Ortodoxe, poate fi scris: „Un grup de credinciosi din Rep. Moldova au daramat un monument evreiesc pus langa statuia Sfantului Stefan cel Mare. CINSTE LOR!” – atunci si prin aceasta se vede de la o poshta ce „hram” purtati si pe care „dumnezeu” il slujiti!… Si nu ma mira deloc ca vorbiti si scrieti si luptati impotriva a ceea ce mai este inca viu, prin misiune, in Biserica Stramoseasca: Oastea Domnului!… Si Saul din Tars facea la fel impotriva crestinilor, pana facuse drumul Damascului!… Desi invatase la picioarele marelui Gamaliel, a invatat de la acel om cu adevarat intelept numai „litera” Legii, nu si „duhul” ei. Altfel ar fi spus si el ca Maestrul sau: „Bărbaţi israeliţi, luaţi aminte la voi, ce aveţi să faceţi cu aceşti oameni. Că înainte de zilele acestea s-a ridicat Teudas, zicând că el este cineva, căruia i s-au alăturat un număr de bărbaţi ca la patru sute, care a fost ucis şi toţi câţi l-au ascultat au fost risipiţi şi nimiciţi. După aceasta s-a ridicat Iuda Galileianul, în vremea numărătorii, şi a atras popor mult după el; şi acela a pierit şi toţi câţi au ascultat de el au fost împrăştiaţi. Şi acum zic vouă: Feriţi-vă de oamenii aceştia şi lăsaţi-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veţi putea să-i nimiciţi, ca nu cumva să vă aflaţi şi luptători împotriva lui Dumnezeu…” (Faptele Apostolilor 5, 35-39).

  … In rest, cei care ocarasc, vor ramane cu ocara, iar cei ce lauda pe dreptate (chiar daca acum este ocarata aceasta Oaste a Domnului – intocmai Apostolului din Duminica Vamesului si a Fariseului de azi: „… toţi care voiesc să trăiască cucernic în Hristos Iisus vor fi prigoniţi.”), se vor invrednici de lauda lui Dumnezeu! Pentru ca „ce seamana omul, ACEEA va si secera”! Mai are cineva urechi de auzit in lumea asta teribila?…

  Petru Giurgi

 20. Lid spune:

  Unde scrie în Scriptură că Scriptura trebuie să fie singura autoritate?
  by Preot Vasile Filat on Monday, February 14, 2011 at 12:00pm

  Sfintele Scripturi alcătuite din 66 de cărţi canonice ale Vechiului şi Noului Testament sunt Cuvântul lui Dumnezeu, adică revelaţia lui Dumnezeu. Lucrul aceste îl mărturisesc catolicii, ortodocşii şi protestanţii în aceeaşi măsură.
  Scriptura este insuflată de Dumnezeu

  În Epistola II a Apostolului Pavel către Timotei scrie:

  Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos spre învăţătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înţelepţirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit, bine pregătit pentru orice lucru bun. (2 Timotei 3:16-17)

  Pasajul biblic citat nu doar că dovedeşte inspiraţia divină a Sfintelor Scripturi ci ne mai spune că ele sunt suficiente pentru al face pe omul lui Dumnezeu desăvârşit şi bine pregătit pentru orice lucru bun. Iată câteva pasaje biblice care demonstrează că Sfintele Scripturi reprezintă autoritatea supremă şi completă în materie de credinţă pentru mântuirea fiecărui suflet omenesc.
  Avertizarea din Deuteronom

  Încă atunci când se aflam în pustie în drum spre Canaan, Dumnezeu a dat poporului Israel o parte din revelaţia Sa divină şi le-a spus astfel:

  „Ascultă dar, Israele: hotărârile şi legile care vă învăţ eu astăzi să le păziţi, ca să fiţi vii, să vă înmulţiţi şi ca să vă duceţi să moşteniţi acel pământ pe care Domnul Dumnezeul părinţilor voştri vi-l dă în stăpânire Să nu adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu, nici să lăsaţi ceva din ele; păziţi poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi. (Deuteronomul 4:1-2)

  Deci, Dumnezeu, încă de atunci, a interzis oamenilor categoric să adauge sau să excludă ceva din conţinutul Sfintelor Scripturi. Doar El este cel care va adăuga în continuare celelalte părţi ale revelaţiei divine până aceasta va fi completă şi va alcătui Vechiul şi Noul Testament pe care le avem noi azi. Tot în cartea Deuteronom Dumnezeu a mai făcut o avertizare la acest subiect:

  Toate câte vă poruncesc siliţi-vă să le împliniţi şi nici să adaugi şi nici Să laşi ceva din ele. (Deuteronomul 12:32)

  Avertizarea din Proverbele lui Solomon

  În cartea Proverbelor lui Solomon, Dumnezeu iar ne avertizează astfel:

  Toate cuvintele lui Dumnezeu sunt lămurite, scut este El pentru cei ce caută la El scăparea. Nu adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te tragă la socoteală şi să fii găsit de minciună! (Pildele lui Solomon 30:5-6)

  Atrag atenţia cititorului că toate cuvintele lui Dumnezeu sunt lămurite şi nu trebuie cineva să manipuleze spunând că Sfintele Scripturi nu sunt suficiente pentru mântuirea noastră îndreptăţind adăugirile omeneşti cărora încearcă să le atribuie aceeaşi autoritate divină. Tocmai pentru că cuvintele lui Dumnezeu sunt lămurite pentru cei ce caută scăpare la Dumnezeu, El ne avertizează să nu adăugăm nimic la cuvintele Lui pentru că pe oricine face aceasta îi va trage la socoteală.
  Domnul Isus a mustrat pe farisei pentru că au desfiinţat Sfintele Scripturi prin datina lor

  Fariseii, care au adăugat multe învăţături omeneşti la Cuvântul lui Dumnezeu, erau supăraţi pe Domnul Isus şi îl învinuiam că calcă datina bătrânilor. Iată ce ne relatează Scriptura în acest sens:

  Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii şi cărturarii, zicând: Pentru ce ucenicii Tăi calcă datina bătrânilor? Căci nu-şi spală mâinile când mănâncă pâine. Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce şi voi călcaţi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră? Căci Dumnezeu a zis: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârşească. Voi însă spuneţi: Cel care va zice tatălui său sau mamei sale: Cu ce te-aş fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu, Acela nu va cinsti pe tatăl său sau pe mama sa; şi aţi desfiinţat cuvântul lui Dumnezeu pentru datina voastră. Făţarnicilor, bine a proorocit despre voi Isaia, când a zis: „Poporul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lor este departe de Mine. Şi zadarnic Mă cinstesc ei, învăţând învăţături ce sunt porunci ale oamenilor”. Şi chemând la Sine mulţimile, le-a zis: Ascultaţi şi înţelegeţi: Nu ceea ce intră pe gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om. Atunci, apropiindu-se, ucenicii I-au zis: Ştii că fariseii, auzind cuvântul, s-au scandalizat? Iar El, răspunzând, a zis: Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină. Lăsaţi-i pe ei; sunt călăuze oarbe, orbilor; şi dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă. (Matei 15:1-14)

  Pasajul acesta biblic arată că nu doar este interzis de Dumnezeu să adăugăm ceva la Cuvântul Lui, ci că orice tradiţie şi datină pe care o adaugă oamenii şi îi dau autoritatea pe care o au doar Sfintele Scripturi va aduce după sine călcarea poruncii lui Dumnezeu şi desfiinţarea Cuvântului Său. Să ne ferească Dumnezeu de a face una ca aceasta. Să ne grăbim să studiem Sfintele Scripturi, adică cele 66 de cărţi ale Vechiului şi Noului Testament – unicele care sunt de inspiraţie divină şi care ne pot mântui şi ne pot face desăvârşiţi şi cu totul destoinici pentru orice lucrare bună, dacă le primim cu credinţă în Isus Hristos şi le împlinim în vieţile noastre.

 21. DICA ANGELA spune:

  drgi frati SLVIT SA FIE DOMNUL cine este acet om daca merita si cuvintul de omnici cel mai pcatos om de pe planete nu ar vorbi asa de fratii ostasi de ce preoti sint trecuti in caledndare pentruca ea trecut niste persoane cine iau autorizat pe pamintul aceta sa dea ei calificative .parintele iosiv trifa a facut totul pentru dumnezeu SI DOMNULISUS .si oamenii care la auzit vorbind si luptind cu lupii acestia sao pocait multi neam nascut datorita lui parintelui IOSIV TRIFA PRINTII NOSTRI AU FOST NASCUTI DATORITA PARITELUI SI FRATILOR CARE AU RIDICAT STEAGUL SUS TOT MAI SUS PRIN SUFERINTA DURERE SI INCHISORI… NU MAI JIGNITI CA AVEM DE SUFERIT AICI PE PAMINT CU COPII NOSTRI VAI DE VOI PREOTI VARSEI MULTI .DAR SLAVA DOMNULUI CA AVEM SI PREOTI CARE MERITA MENIREA DE FRATE SI PREOT FARA PLATA CU DRAGOSTE SI CU MULTA BUCURIE NE HRANESTE … SPUNE DOMNULE CINE ESTI CA NU MERITA SA TI PRONUNT NUMELE CE PREOT A FACUT OMISCARE O ASOCIATIE CINE HAI SA MERGEM LA TINE LA ADUNARE CU CE NE HRANESTI SPIRITUAL CU VENIN VARSAT DIN INIMA DE … NU VORBEC DE ALTII ACUM DUMNEVOSTRA SINTETI SUBIECTUL POCAITIVA MACAR CUM FAC FRATII OSTASI NU ARATATI LUMII ARTATI LUI DUMNEZEU DRAGOSTEA CREDINTA SMERENIA AICI IN LUME NU IN PUSTIETATI UNDE NU AI CU CINE SA TE LUPTI CU LUMEA CARE O CREATI IN BISERICA NU STIE LUMEA ,VA SPUN CA SE BUCURA CA AU FOST LA BISERICA CA A FOST FRUMOS DAR NU STIE NICI CE EVANGHELIE A VOST NU ASA NU VA ROG LUMEA ARE NEVOIE DE FAPTE DE HRANA PENTRU SUFLET .IMI CER ERTARE PENTRU GRESELI DE ORTOGRAFIE DECI PENTRU TOTI SSSSLLLAAAVVVIIITTT SSAAA FFFIIIEEE DDDDOOMMMNNNUUULLL.

 22. ANGELA spune:

  CU CE MA REPET ORI INCENJURATI CE SPUNE CINEVA DIN INIMA FRINTA ATUNCI NU MAI CERETI COMENTARII RASPUNDE CU CE MA REPET

 23. vasile spune:

  ne certam si ne luptam pentru o religie santem gata sa murim pentru cauza noastra ? sau sub anonimat spunem orice oare ramanem anonimi si in fata lui Dumnezeu ?
  daca credem asta atunci vom fi in partea celor din stanga (. Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac, l-am savarsit. Ioan 17:4) drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Lupta noastra este cea aratata de Domnul iisus si nu sa ne sfasiem intre noi oare la ce se refera Sfanta scriptura :Tit 1 :15 Toate sunt curate pentru cei curati; iar pentru cei intinati si necredinciosi nimeni nu este curat, ci li s-au intinat lor si mintea si cugetul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s